Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve što ste propustili

Bilo je duginih boja, pape Franje i molotovljevih koktela!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donosimo vam još jedan pregled tjedna!

Kad sunce nemilice prži, a iz asfalta isparava, isplati se biti na moru! Vrućine nisu spriječile tisuće hodočasnika na putu do Sarajeva. Dolazak pape Franje ispunio je sva očekivanja. Sveti je Otac osvojio skromnošću, oduševio porukama.

Pročitajte i ovo Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu Slika nije dostupna Pregled tjedna Željka Vele U tjednu iza nas gotovo svakog dana dogodilo se nešto neuobičajeno, veliko i važno

Prodaja HAC-ONC-a

Banski su dvori krenuli u prodaju HAC-ONC-a. Javnom prodajom dionica žele do novca za otplatu kredita. Svoj dio kolača dobit će građani, mirovinski i braniteljski fond. 'Najbolje je za državu jer smanjujemo dug, smanjujemo deficit, konačno ćemo moći prodisati punim plućima, rekao je ranije ministar prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Nije laknulo prethodniku mu Božidaru Kalmeti. Ono što nije javno emitirano, država je agenciji Nevenke Jurak platila vrtoglavo. 7 minuta za čak 612 tisuća kuna. Film je uredno naručen, preplaćen, a nigdje prikazan. Nova je to istraga.

'Film je prvenstveno dokument vremena i on je plaćen, plaćena je izrada filma, a ne i plaćeno da bi on bio prikazivan', izjavio je zadarski gradonačelnik Kalmeta.

I suradnici Milana Bandića su pod teškim optužbama USKOK-a zbog navodnih muljaža s namještanjem GUP-a. Zagreb su, sumnja se, oštetili za 60-ak milijuna kuna.

Šator u Savskoj ostaje

Prijetnje, udarci i naguravanje. Sve to proizlazi iz snimki sukoba s Markova trga, koje je policija objavila i stala u obranu svojih pripadnika. Prekršitelje će sustići sankcije. Iza prosvjednika iz Savske 66 druga je runda pregovora, a za pregovarača ne žele Predraga Matića. Šator ostaje.

Došlo je i do novog verbalnog rata Vlade s bankarima, i to zbog zateznih kamata koje je država odlučila "srušiti" od 30 do 50 posto. Strpljenje gube i dužnici u švicarcima. Franak je kazneno prijavio banke, domaće pravosuđe, ali i dvojicu guvernera HNB-a, bivšeg i aktualnog.

Navala na kupnju štedljivih aparata

U tjednu na izmaku otkrili smo da su Hrvati energetski osviješteni. Navalili su na kućanske uređaje, za čiju kupnju država nudi novčane poticaje. Skuplji su, troše manje energije, ali sve se razgrabilo!

Pritvoren je muškarac koji je usred dana molotovljevim koktelima zapalio zgradu splitskog HZZO-a.
Okidač za sve navodno su bile toplice čijim odabirom nije bio zadovoljan.

Pod zastavom duginih boja prošetala je još jedna povorka ponosa. Incidenata nije bilo, ali posla još ima.

Ipak se izborili za Oscar znanja

Najbolji školarci umalo su zbog štednje ostali zakinuti za ono što im pripada. No pokazalo se da se simbolični kipići, za koje država nije imala novca, ipak mogu izraditi, i to za višestruko manji iznos, zahvaljući marljivim rukama ovih učenika. Posramili su cijeli sustav, pokazali da se može i spasili dodjelu Oscara znanja!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene