455386
455386
455386
455386
455386

Na ledu smo svi mi, a nismo svi baš vješti u kretanju po skliskoj površini

  • , 30.10.2016., 21:52
  • Autor:
  • komentara

Otvorena je sezona klizanja. Predobro - kaže klizač Tin. I doista predobro kao zabava za vješte na ledu. Ali na ledu smo svi mi, a nismo svi baš vješti u kretanju po skliskoj zrcalnoj površini. Metaforički se kližemo svaki dan. Donosimo Pregled tjedna Ivane Petrović.

 
 
 
 
Klizanje (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)
Klizanje (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Novi prijedlog porezne reformeu zemlji u kojoj institucije slabo funkcioniraju je novi izazov za klizanje, da se krećemo, a ne padnemo. Ponešto će narasti plaće, srazmjerno visini. Kud će suza nego na oko.

Poskupit će osnovne životne namirnice poput kruha i mlijeka. Ministrica Dalić kaže da reformu treba gledati kao cijeli paket, nikako fragmentarno. Vjerojatno smatra da reforma u cijelosti ima neku svoju entropiju.

Sindikati su nezadovoljni. Reformom se, tvrde, neće postići efekt zadržavanja mladih stručnjaka u Hrvatskoj. Na ovom velikom porezno reformskom klizalištu najnezadovoljniji su ugostitelji.

Šokirani su najavom povećanja PDV-a za skoro pa dvostruko. Most ih podržava. Tvrde da plan nije bio s njima do kraja dogovoren. A bogme se već i traži ostavka novog ministra turizma.

Što je sve još obilježilo tjedan iza nas, provjerite u priloženom videu Pregleda tjedna Ivane Petrović.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se