Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREGLED TJEDNA IVANE PEZO MOSKALJOV

Od drame do političkog trilera u manje od tjedan dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protekli tjedan imao je sva obilježja drame i političkog trilera, u Zagrebu je gorio reciklažni pogon tvrtke C.I.O.S., a Gradište je u središte pozornosti stavio župnik diskriminiranjem djece s posebnim potrebama.

U manje od tjedan dana: od drame do političkog trilera. Zdravko Marić, ministar financija, za dlaku je, Božo Petrov podnio je ostavku na mjesto predsjednika Sabora, a Gordan Jandroković "uskočio" je u njegovu fotelju.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov "Na teškoj i traumatičnoj temi kojom se sada nabacuju političari su pali na ispitu. I kao društvo vratili nas daleko unazad" Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov Virus i potres u tjednu koji je iza nas: Podrhtavanje je podsjetnik da su krhki i planovi za obnovu

U jednom i drugom taboru danima se zbrajalo i uvjeravalo da imaju većinu, potrebnih 76 ruku. Ministar financija ostanak duguje bivšem SDP-ovcu i Milanovićevom šefu kabineta, Tomislavu Sauchi, glavnom akteru afere "Dnevnice".

"Nikakvih pritisaka nije bilo na mene. To mi je bila jedna od najtežih odluka u životu", rekao je Saucha, čija ruka je presudila i spasila Marića, ali i Jandrokovića. I premijeru "pružila" privremeni izlaz iz krize.

Željko Glasnović svoj je potpis parlamentarnoj većini uvjetovao pravima za hrvatske branitelje, HVO i dijasporu, zbog čega se žestoko sukobio s Gordanom Marasom.

Vjeran HDZ - ovoj većini bio je Zlatko Hasanbegović. Odradio glasovanje, pa otkazao poslušnost i "pretrčao" Bruni Esih. Hoće li biti sankcija? Na potezu je vrh stranke. 

Predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović čekalo se danima. Tek nakon što je sve vidjela i čula poslala je poruku: "Apeliram na predsjednika Vlade da što prije u razumnom roku predloži Saboru imenovanje
novih ministara".

A u drugi plan pali problemi oko Agrokora, koji su bili okidač za krizu u državi. Zapelo je s plaćanjem dugova. Novi kredit riješio bi dio muka.

Još se ne zna što je uzrok požara koji je buknuo u reciklažnim pogonima tvrtke C.I.O.S.. Sumnje da je buktinja podmetnuta istražuju policija i državno odvjetništvo. Vatra je gutala na tone otpada i otežala posao vatrogascima.

Sve je zgrozio potez lokalnog svećenika Alojzija Asića. Odbio je, pa nakon pritiska ipak pristao pričestiti 11-ogodišnjeg Adama. Samo zato što ima Downov sindrom, njega i još dvoje djece s posebnim potrebama htio je odvojiti od vršnjaka. I zaboravio da bi pred Bogom, pa tako i u crkvi, svi trebali biti jednaki.

Što je još obilježilo protekli tjedan provjerite u videoprilogu

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene