Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna

Sustav je pokazao da je manjkav, a mi o njemu toliko ovisni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pregled događaja koji je obilježio tjedan iza nas donosi Ivana Pezo Moskaljov.

Jedni dolaze, drugi odlaze. Na tisuće - i u nepreglednim kolonama. Dok oni pokušavaju domoći zapada Hrvatska traži raspodjelu izbjegličkog tereta.

'Mogu im poručiti malo da snize ton i što bi se reklo u onom vicu, šaraj malo brate, šaraj, šalji to gore malo u Mađarsku', poručio je premijer Zoran Milanović.

U Srbiji kao da za to ne žele čuti, pa je izbjeglička kriza prerasla je u još veći kaos - trgovinski rat sa susjedima.

Na srpsku blokadu kamiona s robom - Hrvatska je odgovorila zabranom putničkim vozilima srpskih oznaka. Milanovićevo pokazivanje mišića prestalo je kad je stiglo upozorenje europskog povjerenika, koji je u tom trenutku bio u Srbiji. Hrvatska opovrgava da su za primirje zaslužne packe Bruxsellesa.  Srbija prijeti tužbama zbog gospodarske štete, koju su zatvaranjem granica - izvoznici već skupo platili.

A zbog ovake politike sa susjedima Vladu, očekivano, proziva i HDZ.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Je li pogodovao bratu? Butković odgovorio Benčić: "Obitelj se ne dira, a pravna stručnjakinja studirala je 18 godina..." Pregled tjedna - Ivana Pezo Moskaljov Pregled tjedna Ivana Pezo Moskaljov izdvojila je ključne događaje tjedna na izmaku

Dok Mađari od svoje politike dizanja žica i ograda ne odustaju, europski lideri u koje su opet bile  uprte sve oči - odgovor na ovo - nemaju.  A hrvatska predsjednica kao sukrivca vidi upravo njemačku kancelarku.

Problem s izbjeglicama, bez sumnje, nametnut će poruke i u kampanji koja je već počela.

Domoljubni Milanović

Domoljubniji no ikad, šef SDP -a u izbornu pobjedu ne dvoji.

Sabor više ne zasjeda, čeka se odluka o datumu izbora, a samo dan prije raspuštanja - Ustavni sud mijenja  izborna pravila.  I među ostalim, pravomoćno osuđenima, primjerice, za gospodarski kriminal - ne brani ulazak u izbornu utrku.

HDZ-ova Josipa Rimac ostala je bez zastupničkog imuniteta. Uvjerena da USKOK-ova istraga neće naštetiti stranci na izborima.

Novu Vladu, koja god bila, dočekat će još jedan vrući krumpir. Jer ova je, prije izbora, odustala od istraživanja  zaliha nafte i plina u Jadranu. Od projekta koje udruge i oporba odavno smatraju nezakonitim.

Slati djecu u školu ili ne?

Slati djecu u školu ili ne - to je pitanje zbunjenim roditeljima nametnuo štrajk učitelja i profesora.
Nijedna strana zasad ne popušta u svojim zahtjevima. Vladajući o povišici plaća za 4% žele razgovarati. Ali nakon izbora.

'Ako ministarstvo kaže da je odaziv bio 40-50 posto, onda je to sigurno jako uspješan štrajk'

Ivan Turudić neće suditi Ivi Sanaderu u predmetima Hypo/INA MOL. Odlučio je tako Vrhovni sud zbog sumnje u - Turudićevu pristranost.

U tjednu na izmaku doznali smo da je svaka zaposlena osoba zadužena za 187 tisuća kuna, ali i da javni dug - munjevito raste. 443 kune u sekundi!

Nije se moglo telefonirati, podići novac s bankomata, doći do lijekova. Bio je ovo tjedan u kojem je kvar HT-ove mreže  ostavio građane, tvrtke, pa i državne institucije - bez veze. Hakeri se nisu skrivali iza pada sustava koji je otkrio da je manjkav, a mi o njemu toliko ovisni.

Opet se pričalo o Papi

Papa Franjo

ispisao je novu stranicu američke povijesti. Na američkoj je turneji dočekan s oduševljenjem. Govorio je u kongresu. Mnogi su u njegovim riječima pronašli utjehu. No, više od poruka pričalo se o papinom skromnom vozilu

Toplo jesensko vrijeme - dodatni je adut svima koji od turizma žive. Dok se brojke i dalje vrte, Hrvatska bere odlične plodove.   Pa i u Rovinju koji okupio jake medijske snage, domaće i regionalne stručnjake - svijet komunikacija u malom.  Struku koja je naše Ivanu Petrović i Mislava Bagu nagradila kao najpopularnije i najbolje.  Bravo, kolege!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene