Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled Ivane Pezo Moskaljov

Iza nas je 'pakleni' politički tjedan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na buran politički tjedan iza nas, ali i druge događaje podsjeća Ivana Pezo Moskaljov.

Djeci oboljeloj od Down sindroma za koje institucije danima nisu pokazivale razumijevanje, vratit će se ukinute invalidnine. Priznali su sramotan propust, iako su prije toga tvrdili da se ne žele miješati, jer ovi mališani nisu u njihovoj nadležnosti.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna - Ivana Petrović Najvažnija zbivanja Ivana Petrović donosi pregled ključnih događaja proteklog tjedna Pregled tjedna - Barbara Golja Tjedni pregled Barbare Golja Novi državni odvjetnik, prvi Putinov intervju i obvezni vojni rok događaji su koji su obilježili tjedan

U političkom smislu tjedan je, po mnogočemu, bio paklen. Oporba glasna i traže Karamarkovu smjenu. Poslovni odnos supruge prvog potpredsjednika Vlade i konzultanta MOL-a, pod povećalom je Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Češljat će ugovore.

Smijeniti Karamarka bez saveznika u Saboru, SDP ne može. Ne ide im političko koketiranje s MOST-om. Na nacionalnoj se razini zaklinju u sklad. Na lokalnoj između HDZ-a i MOST-a puca po šavovima, "poletjele" su i šake. Vrgorčani po treći put izlaze na izbore.

SDP bi, zbog svog ministra poljoprivrede, mogao upasti u probleme. Više od 300 milijuna eura, koje hrvatsko selo ima za projekte - blokirala je EK. Uz europsku inspekciju, sumnje u namještanje natječaja fiktivnim poduzećima - istražuje i DORH.

Tjedan u kojem su teškom mukom, nakon niza pokušaja i uz stranačku disciplinu dvaput pokazali da mogu kontrolirati vladajuću većinu - iscrpio je zastupnike. Glasali su, pa se razbježali na produženi odmor. Tko je vidio raditi i ostatak tjedna, kad je u četvrtak, na Tijelovo, praznik.

No, prije toga, i uz buru negodovanja nacionalnih manjina, srušili su izvještaj pučke pravobraniteljice.

Ovo je samo dio politički burnog tjedna iza nas, a što ga je sve još, doznajte u pregledu tjedna Ivane Pezo Moskaljov u priloženom videu.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene