Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled Ivane Pezo Moskaljov

SMRT, KAOS I PANIKA Iza nas je buran tjedan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na buran tjedan iza nas podsjeća Ivana Pezo Moskaljov.

Teroristi islamske države udarili su u srce Europe. Posijali smrt, kaos i paniku. Bombaški napadi u zračnoj luci i podzemnoj željeznici, pomno planirani. Osumnjičena braća El
Bakraoui, život u Bruxsellesu pretvorili su u - noćnu moru. Uslijedile su racije i uhićenja.
Kontrole posvuda - postrožene. Dogodio se težak sigurnosni propust. Tamošnje vlasti, Turska je upozoravala na jednog od napadača. Hrvatska je na oprezu.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna - Ivana Pezo Moskaljov Pregled tjedna Afera s plinom, svađa zbog VSOA-e i splitska Ultra: Pogledajte koji su događaji obilježili tjedan iza nas Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) TJEDNI PREGLED IVANE PEZO MOSKALJOV Odlazak Akija, Milanović i vojska, opoziv i trula jaja: "Bit će ovo godina debelih minusa"

Solidarizirane sa briselskim žrtvama - europske metrople zasvijetlile su u bojama belgijske zastave.

Kazna Karadžiću

Kazna za genocid u Srebrenici i opsadu Sarajeva (40 godina), uz sve zločine diljem BiH, za žrtve Radovana Karadžića - premala! Republika Srpska - lidera bosanskih Srba slavi kao heroja. Čak i Šešelj s kojim je dijelio hašku ćeliju.

Pravda, koja je razočarala i malobrojne Hrvate u BIH.

Novi čovjek na čelu SOA-e

Nakon silnog otezanja - napokon dogovor predsjednice i premijera! Hrvatske tajne službe preuzima novo vodstvo. Daniel Markić u SOA-i i Pjer Šimunović u Uredu VNS-a. Razloge za Lozančićevu smjenu - predsjednica ne pojašnjava.

Nije tajna da Tomislavu Karamarku, koji je imao svoje kandidate, Lozančićev nasljednik, nije po volji. A već dugo, smeta mu i gubitak kontrole u vrhu policije. Sve je razlog za prepirku - pa i kad se Vlaho Orepić slika s Antom Gotovinom.

Kada mu je to prije izbora trebalo za promociju, šef HDZ-a i sam je ispijao kavu s generalom. Danas o tome govori drugačije.

No, Orepiću zato leđa čuva premijer. Ma koliko Karamarko bio nezadovoljan smjenama u MUP-u.

Prolazna ocjena za proračun

Prvom proračunu Oreškovićeve Vlade, prekrojenom amandmanima - prolazna ocjena. Oporba nakon početnog nadmudrivanja, očekivano, protiv.

Mesićev ured ostaje bez pola milijuna kuna. Rezat će se i političkim strankama...

Novca u proračunu nema - pa su Banski dvori u pregovaračkoj misiji sa sindikatima. Teško da će ih natjerali da odustanu od većih plaća.

"Za vratom" su im tužbe zbog švicarskog franka. Banke, naime, zbog konverzije, traže arbitražu u Washingtonu. I odštetu od oko 7 milijardi kuna poreznih obveznika
koliko računaju da su na gubitku.

Jeftiniji plin

Nije šala - s prvim danom travnja plin pojeftinjuje za 18%.

Dobra vijest za građane, doduše, stiže na kraju sezona grijanja. No, dobro je znati da bi već sljedeću zimu računi trebali biti - podnošljiviji. Država neće određivati cijenu. Potrošači će biti prepušteni - tržištu.

Je li popravak MIG - ova u Ukrajini bio dobar posao ili milijunska prevara? Najvećom vojnom nabavom iz mandata bivše Vlade, teškom više od 130 milijuna kuna, ponovno se bave vojni i civilni istražitelji.

Rasplet afere, smatraju mnogi, ide na ruku državi, koja mora odlučiti o sudbini zrakoplovstva. Dok se sumnje ne istraže - 5 od 12 spornih lovaca bit će prizemljeno!

Ispisana povijest na Kubi

Na Kubi je ispisana povijest! Gotovo 90 godina prošlo je otkako je kubanski predsjednik primio američkog kolegu. Ruka mira korak u poboljšanju odnosa.

Barack Obama, legendarni Rolling Stonesi. Sve to dogodilo se u Castrovoj komunističkoj oazi. I do ovog je tjedna bilo nezamislivo.

Odlazak velikog Johana Cruyffa.

Nogometni svijet oplakuje odlazak velikog Johana Cruyffa. 68 - godišnji Nizozemac borio se s rakom pluća. Kao istinska nogometna ikona nije ostavio samo trag u povijesti Ajaxa i Barcelone. Igrom i talentom, po mnogočemu - iznad svih.

Rijeka će se za 4 godine dičiti prestižnom titulom europske prijestolnice kulture.

Priznanje imaju, trebaju ga još opravdati i projekt, koji im je donio uspjeh izrealizirati.

A kada stiže od kolega, nagrada za životno djelo - znanje i ogromno iskustvo, itekako znači.

Možda nam vrijeme i nije svaki put bilo po volji, ali uz šaljive poštapalice i pučke izreke, svojstvene samo njemu i loša se prognoza podnese. Možda baš zato profesoru Sijerkoviću i toliko vjerujemo.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene