Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna

'Ponekad bismo htjeli da su i naši političari jedan hologram - jedan klik i nema ih više'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komentar događaja u tjednu iza nas donosi Ivana Petrović.

Iz mora je izronio Apoksiomen, hologram onog koji se struže - kako bi glasio prijevod sa starogrčkog, atlete koji sa sebe skida prašinu i znoj. Naš Apoksiomen nađen u lošinjskom podmorju nakon svjetske turneje vratio se kući.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV Za Dnevnik Nove TV Ivana Petrović istaknula dvije mogućnosti i poručila: "Nitko nema pravo udariti na ustavni poredak Hrvatske" Pregled tjedna - Ivana Petrović Najvažniji događaji Pregled tjedna Ivane Petrović: Pogledajte što se sve događalo u posljednjih sedam dana

Prema procjenama povjesničara umjetnosti naš Apoksiomen je ljepši od onog glasovitog koji je oblikovao Lisip iz Sikiona. Hologram izgleda senzacionalno, kako inače u životu izgleda sve što je nestvarno. Jedan klik mišem i čarolija nestane.

Iako ne izgledaju senzacionalno ponekad bismo htjeli da su i naši političari jedan hologram. Da uradimo 'klik' i oni odu. Prestanu lebdjeti zrakom. Jer upravo tako se i ponašaju. Kao da lebde zrakom, a ne kao da su odgovorni za politiku i društvo. Tako otprilike lebdeći izgleda i novi paket slavnih reformi. Očito sklepan navrat-nanos legendaran je po tome što je napravljen kao hologram - predstava namijenjena usko okupljenoj publici u Zagrebu i Bruxellesu, a ne ljudima koji u Hrvatskoj žive.

Što je sve obilježilo tjedan iza nas, doznajte u pregledu tjedna Ivane Petrović.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene