Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna Ivane Petrović

'Petrov je u sedam dana od psihijatra postao Isus na križu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donosimo pregled tjedna Ivane Petrović.

U Zadru je na Badnju večer iz mora izrastao bor, a možemo reći da se Hrvatska zadnjih mjesec i pol dana sva pretvorila u hologram.

Pročitajte i ovo Božo Petrov Zaštita obitelji Most predstavio listu za europske izbore: "EU ponovno mora prigrliti vrijednosti utemeljene na kršćanskoj baštini" Pregled tjedna - Ivana Petrović Najvažniji događaji Pregled tjedna Ivane Petrović: Pogledajte što se sve događalo u posljednjih sedam dana

Petrov je u sedam dana od psihijatra koji nas baca u ralje komunista i lopina, kako je napisao sisački biskup Vlado, postao Isus na križu gospičkog biskupa Mile, koji je očito zaboravio na treću zapovijed.

Ta hologramska transformacija jednog u biti čestitog, ali nikako i čvrstog i politički determiniranog mladog muškarca riješila je izbornu trakavicu u Hrvatskoj. Toliko punu obrata da je ipak bolje da je predsjednica oglasila ponavljanje izbora. Bilo bi čišće. Ovako s neba, pa u rebra.

Mandatar za sastav nove vlade je postao Hrvat iz iseljeništva, Tihomir Orešković, Kanađanin rođen u Hrvatskoj, sa zadnjim prebivalištem u Nizozemskoj. Financijski direktor za Europu izraelske farmaceutske kompanije TEVE koja je kupila Plivu. U stvarnosti velika nepoznanica.

Po društvenim mrežama i javnom prostoru je istog trenutka počeo biti nekritično hvaljen ili nekritično kuđen. U skladu s našim mentalitetom koji prati sve dosadašnje izbore. Najprije euforija, a onda razočaranje. Sve začinjeno kratkim pamćenjem.

Kako Ivana Petrović komentira ostale događaje tjedna koji je za nama pogledajte u VIDEU.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene