Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled godine s Mislavom Bagom

Vlada na "hladni pogon": "Novi izbori bit će onda kad to odluči Andrej Plenković"

Mislav Bago o 2017. godini (foto: Anamaria Batur)
Mislav Bago o 2017. godini (foto: Anamaria Batur)
Aktualno Galerija +0 Mislav Bago o 2017. godini (foto: Anamaria Batur) Galerija 1/1 >>
Reporter Nove TV Mislav Bago u razgovoru za DNEVNIK.hr otkrio je kakva nas politička 2018. očekuje te analizirao omjere snaga na hrvatskoj političkoj sceni.

Mislav Bago, reporter i jedno od zaštitnih lica Nove TV, cijelu je godinu pratio turbulentna događanja na hrvatskoj političkoj sceni te analizirao rejtinge vodećih političkih stranaka.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine

U razgovoru za portal DNEVNIK.hr Mislav Bago otkrio je možemo li i u 2018. godini očekivati političke potrese poput ovogodišnje neočekivane suradnje HDZ-a i HNS-a te postoji li mogućnost novih izbora.

"Novi izbori će biti onda kada to odluči Andrej Plenković. Naš izborni sustav omogućuje da Vlada i s tankom većinom može odraditi mandat do kraja. Rekao bih da ćemo imati Vladu koja će biti na hladnom pogonu s obzirom na najskuplju moguću koaliciju", kaže Bago.

Analizirao je i kolike su šanse za novu rekonstrukciju u Banskim dvorima te usporedio odnose "trećih opcija",to jest pad popularnosti Mosta i rast Živog zida.

"Most je već dugo vremena u silaznoj putanji i sigurno će neko vrijeme vegetirati na ovih 6 ili 7 posto. Pitanje je kako će se odlazak Vlahe Orepića odraziti na njihov imidž. Političke stranke su ujedno i ideološke grupacije, a kod Mosta to nije jasno definirano. Živi zid pak s druge strane priznaje kako su antisistemska stranka i skupljat će glasove nezadovoljnih birača od kojih će mnogi prvi put izaći na izbore", kazao je Bago.

Kako ocjenjuje političku 2017. i što predviđa u godini koja slijedi, pogledajte u videu. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene