446606
446606
446606
446606
446606

DOZNAJTE Kako pravilno glasovati na predstojećim izborima

  • , 15.08.2016., 07:37
  • Autor:
  • komentara

I na ovim izborima, birači će osim za listu moći glasovati preferencijalno, odnosno za kandidata kojeg žele vidjeti u Saboru.

 
 
 
 
Kako glasovati na idućim izborima? (Video: Dnevnik Nove TV)
Kako glasovati na idućim izborima? (Video: Dnevnik Nove TV)

Nekoliko je opcija kako glasovati na idućim izborima.

Prvi i - recimo - najjednostavniji način je zaokružiti listu i jednog od kandidata s te iste liste. Osim toga, svoj glas možete dati samo listi, ili samo svom omiljenom kandidatu, no u tom slučaju trebate znati da ste glas dali i njegovoj listi.

A zaokružite li, primjerice, dva kandidata s različitih lista i još neku listu, onda glas ide listi i kandidatu s te liste, jednako kao i kada zaokružite tri kandidata na jednoj listi, tada glas ide samo listi.

Vrlo je komplicirano i treba biti pažljiv.

Vaš listić bit će neispravan ako zaokružite dva kandidata koji su na različitim listama ili ako zaokružite dvije liste.

Listić je nevažeći naravno i ako ostane prazan ili crtate li po njemu umjetničko djelo.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se