Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europski dan sjećanja na žrtve

Predstavnici Vlade odali počast žrtvama totalitarnih i autoritarnih režima: ''Nema pomirbe i suživota ako se ne suočimo s nekim stvarima iz prošlosti''

Na Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima predstavnici Vlade odali su počast žrtvama.

Obilježava se Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima. Kao izaslanici predsjednika Vlade, počast žrtvama odali su potpredsjednici Vlade i ministri.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Europski dan sjećanja Leko: Ne manipulirati žrtvama totalitarnih režima Slika nije dostupna Muzej totalitarnih režima 'Prošlost treba pamtiti, a budućnost zaštititi'

Ministar branitelja Tomo Medved poklonio se svim žrtvama na Mirogoju, a ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u Maclju je zapalio svijeću i održao prigodan govor o žrtvama komunističkog režima, dok je ministar Oleg Butković isto učinio na Golom otoku.

''Naš narod je kao rijetki narodi stradao kroz povijest i zato nikada ne smijemo zaboraviti žrtve'', kazao je Medved.

''Upravo su masovna ubojstva bez suđenja, kakva su se dogodila i u Maclju, najtragičnija posljedica vladavine nedemokratskih režima pod čiji su se okriljem provodila priznata i nepriznata, istražena i neistražena masovna ubojstva i kršenja ljudskih prava'', poručio je Božinović.

''Kultura sjećanja i suočavanja s istinom je bitna jer nema pomirbe i nema suživota ako se ne suočimo s nekim stvarima iz prošlosti'', rekao je Oleg Butković.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene