Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Transparentan izbor

Predstavljeni zamjenici i pomoćnici Glavnog ravnatelja policije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić predstavio je novoimenovanu dvojicu zamjenika te trojicu pomoćnika.

Za zamjenika za opću sigurnost imenovan je Dražen Vitez a za zamjenika za kriminalitet Zvonimir Vnučec. Imenovani su i trojica pomoćnika i to  pomoćnik načelnika Uprave policije Krunoslav Borovac, pomoćnik načelnika Uprave za granicu Zlatko Sokolar i pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić.

Glavni ravnatelj Dominić istaknuo je kako je izbor proveden na transparentan način između 123 prijavljena kandidata nakon testiranja i obavljenih intervjua kako bi se dobili najbolji kandidati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni Nestala djevojčica Danka Misteriozan nestanak Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto"

>> 'To što je netko načelnik u policiji, ne znači da ne može imati veću imovinu'

Zamjenik glavnog ravnatelja Dražen Vitez najavio je nastavak profesionalnog i odgovornog rada te u svom radu prioritetnim označio povećanje sigurnosti prometa na cestama i nastojanje smanjenja broja poginulih u prometu kao i prevenciju kaznenih djela i prekršaja. Što se tiče granične policije u svjetlu ulaska u Hrvatske u Europsku uniju i uvođenja schengenskog režima na granicama najavio je stvaranje uvjeta za primjenu svih potrebnih propisa za nesmetan protok robe i ljudi, ali i sprječavanja prekograničnog kriminaliteta.

Zamjenik glavnog ravnatelja za kriminalitet Zvonimir Vnučec naglasio je da se krim policija treba usavršavati i razvijati uz daljnju edukaciju i da je imenovanje provedeno na način da svatko sukladno svojim sposobnostima može ostvariti policijsku karijeru.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić zauzet će se za fleksibilnost krim policije i prilagodljivost u odnosu na pravne propise i nastojati poboljšati rezultate. Također je najavio borbu protiv cyber kriminala te razrješavanje kaznenih djela počinjenih u procesu pretvorbe i privatizacije i slučajeva ratnog profiterstva.

Načelnik Uprave za policiju Krunoslav Borovec istaknuo je policija treba biti javni servis građana koji će dati ocjenu jesu li u tom poslu uspjeli ili ne. Napomenuo je da je tek 1,8 posto ukupnog stanovništva povezano s kriminalom kao počinitelji ili žrtve te se založio za smanjenje broja poginulih u prometu na manje od 300 godišnje.

>> Borovec više nije glasnogovornik MUP-a

Načelnik Uprave za granicu Zlatko Sokolar priroitetnim je označio finaliziranje priprema za uvođenje schengenskog režima na granici te jačanje agencijske i međunarodne suradnje i dodatno unaprjeđenje sigurnosti na granicama.

Na novinarski upit u vezi slučaja načelnika karlovačke policije Josipa Čelića, za kojeg mediji navode da je na sumnjiv način stekao brojne nekretnine, glavni ravnatelj Vlado Dominić odgovorio je da unutarnja kontrola u suradnji s djelatnicima krim policije radi na tom slučaju te se očekuju prva izvješća.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene