Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Predstavljena Koalicija stranaka ljevice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na predstavljanju Koalicije političkih stranaka lijevog usmjerenja u Rijeci Vladimir Bebić, zamjenik predsjednika Ljevice Hrvatske, rekao je da se ta koalicija obraća radništvu te da će se boriti protiv 'lažne elite' i kako je ocijenio, 'lokalnih šerifa od Branimira Glavaša do Ivana Jakovčića'.

Koaliciju čine političke stranke Ljevica Hrvatske, Socijalistička radnička partija, Hrvatski socijaldemokrati i Istarski demokratski forum, a nositelj i prvi na izbornoj listi koalicije za 8. izbornu jedinicu bit će Vladimir Bebić. Koalicija očekuje da će najmanje jedan njihov predstavnik ući u Hrvatski sabor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jutro nakon velike odluke Kosor: Imam povjerenje u Luku Bebića Slika nije dostupna Ninić uvjetuje koaliranje s lijevim centrom

Bebić je rekao da 'ljevica konačno zajedno izlazi na izbore', a da je prepreka dosadašnjem udruživanju bila u tome što su, kako je rekao, 'ljevičari veliki intelektualci i individualci, za razliku od desničara koji su mediokriteti'.

Predsjednik Hrvatskih socijaldemokrata Jerko Zovak kazao je da stranke iz ove koalicije imaju volje uspostaviti pravnu državu i kazniti nelegalne privatizacijske poslove, za razliku od ostalih koji to samo deklarativno ističu u programima.

Predsjednik Socijalističke radničke partije Ivan Plješa predstavio je ukratko svoj ekonomski program brzog gospodarskog rasta do stope rasta od osam posto kazavši da se 'elita na vlasti samo zadužuje da održi socijalni mir'.

Član predsjedništva Istarskog socijaldemokratskog foruma Bruno Langer rekao je da se ta stranka konačno našla u prirodnom okruženju jer se, kako je naveo, već šest godina bori protiv partitokracije u Istri.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene