443871
443871
443871
443871
443871

PREDSTAVLJEN VODIČ Znate li koje je najstarije europsko naselje?

  • , 19.07.2016., 22:45
  • Autor:
  • komentara

Predstavljen je turistički vodič 'Najstarije europsko naselje - Vinkovci' urednice Martine Matković.

 
 
 
 
Vinkovci, jedno od najznačajnijih arheoloških otkrića u Hrvatskoj (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Vinkovci, jedno od najznačajnijih arheoloških otkrića u Hrvatskoj (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

U velikoj vinkovačkoj Gradskoj vjećnici u utorak je predstavljen turistički vodič "Najstarije europsko naselje - Vinkovci" urednice Martine Matković u kojem je na 70-tak stranica fotografijom i tekstom dan pregled svega onoga što bi turistima i posjetiteljima bilo korisno znati o Vinkovcima.

"Vinkovci već imaju turistički vodič, ali ovaj daje, rekli bismo, sažetiju i kraću priču o Vinkovcima i najznačajnjim turističkim značajkama, povjesnim znamenitostima i osobama te događajima koje vrijedi vidjeti i doživjeti i o njima nešto znati", kazala je autorica vodiča, direktorica Turističke zajednice Vinkovci Martina Matković. Po njezinim riječima, turistički vodič "Najstarije europsko naselje -Vinkovci" iznimno je pregledan i laganog štiva ali dovoljnog da turiste i posjetitelje uputi u brojne priče i zanimljivosti o Vinkovcima.

Predstavljanju vodiča, koje je bilo i vrhunac obilježavanja 50. obljetnice osnutka vinkovačke Turističke zajednice, nazočan je bio i gradonačelnik Mladen Karlić, koji je poručio kako Vinkovci bez sumnje imaju ogroman turistički potencijal ali da manjka konkretnih projekata, turističkih proizvoda koji bi privukli goste u grad.

Turistički vodič "Najstarije europsko naselje - Vinkovci" tiskan je u nakladi Turističke zajednice grada. Tekstove je napisala novinarka Alma Radoš, a suradnici na projektu bili su Danijel Petković, Maja Krznarić Škrivanko, Anita Rapan Papeša i Hrvoje Vulić iz Gradskog muzeja Vinkovci. Vodič je tiskan u nakladi od 2000 primjeraka, za sada samo na hrvatskom jeziku. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se