Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proslave u nekoliko gradova

Predstavljen program obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Ministarstvu obrane službeno je predstavljen program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Slavit će se u nekoliko gradova, a središnja proslava Oluje i ove je godine u Kninu. Organizatori kažu da očekuju nekoliko desetaka tisuća ljudi uz nadu da će sve proći u najboljem redu. Dio braniteljskih Udruga negoduje što će se ove godine službeni govori održati na kninskoj tvrđavi, a ne kao dosad na središnjem gradskom Trgu. Tvrde da državni vrh na taj način želi izbjeći moguće zvižduke i neugodnosti.

Pročitajte i ovo Brigadir general Tihomir Kundid - 1 GOST DNEVNIKA NOVE TV General Kundid o Oluji i prijemu na kninskoj tvrđavi: "Kroz Oluju smo ostvarili veličanstvenu pobjedu u Domovinskom ratu" Počinje proslava obljetnice Oluje u Kninu Svečana 25. obljetnica Oluje Plenković odao počast i srpskim žrtvama, Milanović ga pohvalio: "Za mnoge Srbe Oluja je bila bijeg pred hrvatskim snagama"

"Treba reći i to da je inicijativa da se govori ove godine drže na tvrđavi inicijativa Ministarstva obrane, hrvatskih branitelja i udruga iz Domovinskog rata, da je ovo mjesto odabrano prije svega zbog simbolike. Treba podsjetiti i to da nakon podizanja zastave, nakon što je Knin oslobođen prve poruke hrvatskim građanima s tog je mjesta poslao prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman", kazao je Tomislav Ivić, državni tajnik u Ministarstvu branitelja.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je kako su sva tri ministarstva, MORH, MUP i Ministarstvo hrvatskih branitelja iznašli najprikladniji model dostojnog obilježavanja ove iznimno značajne obljetnice i ovog dana za našu domovinu.

Spomenuo je i kako Ministarstvo hrvatskih branitelja uz sudjelovanje u obilježavanju središnje svečanosti u Kninu, već duži niz godina pa tako i ove, podržava obilježavanje VRO Oluja u svim većim gradovima u RH.

"Ovom prigodom pozivam hrvatske branitelje, stradalnike i sve domoljube da dođu u Knin na središnju svečanost kako bismo zajedno na dostojanstven način obilježili taj najznačajniji dan u novijoj Hrvatskoj povijesti" zaključio je ministar Medved.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene