Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne želi se kandidirati za Sabor

Predsjedništvo SDP-a u ponedjeljak i o Komadini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo SDP-a sastat će se u ponedjeljak na redovitoj sjednici, a članovi tog tijela očekuju i kako će čuti obrazloženje potpredsjednika stranke Zlatka Komadine koji je, po medijskim izvješćima, na ovotjednoj sjednici primorsko-goranskog županijskog SDP-a izjavio kako se ne namjerava kandidirati na SDP-ovoj listi za Sabor.

Komadina je tada, po neslužbenim informacijama, kazao kako mu je neprihvatljivo raspuštanje stranačkih organizacija u Istri, Karlovcu i Varaždinu, te kako ne vidi razloga da bude na SDP-ovoj listi za osmu izbornu jedinicu, budući da je na funkciji župana, zbog čega po zakonu ne može biti i saborski zastupnik.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

Napomenuo je pritom i kako nije dobio priliku kao potpredsjednik stranke voditi izbore u regiji iz koje dolazi, budući da je koordinatorom za osmu izbornu jedinicu imenovan Željko Jovanović, a stranački su kuloari protumačili kako Komadina smatra da je Jovanovićevo imenovanje jasna poruka što vrh stranke misli o njemu.

Komadina nije htio javno govoriti o tome je li doista odlučio da neće na stranačku listu, a novinarima je kazao kako je riječ o unutarstranačkoj stvari, o kojoj će razgovarati na stranačkim tijelima.

Dio članova Predsjedništva stranke ostao je zatečen informacijom da vodeći primorsko-goranski SDP-ovac ne želi na listu za Sabor, no poručuju kako ne namjeravaju zaoštravati odnose, nego očekuju da će Komadina na sjednici u ponedjeljak obrazložiti svoj stav i da će se o tome raspravljati.

U stranci ističu da sjednica Predsjedništva nije sazvana zbog Komadine te da su poziv na sjednicu članovi dobili još u četvrtak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene