Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U OČEKIVANJU ODLUKE HNS-a

Iznenada otkazana sjednica Predsjedništva HDZ-a: "Oni jednostavno još nemaju o čemu raspravljati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo HDZ-a trebalo se sastati u 18 sati, no naglo je otkazano. U priopćenju koje potpisuje glasnogovornik Ivan Jabuka navodi se tek da se sjednica odgađa te da će mediji biti naknadno obaviješteni o novom terminu.

Reporter Nove TV Andrija Jarak javio se ispred središnjice HDZ-a te kazao kako je sjednica Predsjedništva odgođena jer "oni jednostavno nemaju o čemu raspravljati dok ne doznaju odluku Središnjeg odbora HNS-a. Jučerašnja odluka HNS-a zatekla ih je i sada se čeka kakva će biti današnja odluka. U HDZ-u ne žele baciti u vjetar 120 milijuna kuna koliko bi koštali novi izbori.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zamalo ostao bez glasa Plenković u zanosu komentirao rezultate istraživanja Dnevnika Nove TV: "Pokažimo svima tko je najveća stranka u Hrvatskoj'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

Postoji mogućnost da se već večeras sazove nova sjednica Predsjedništva, a ako ne, onda sutra ujutro. Kava god odluka Središnjeg odbora HNS-a bila, Predsjedništvo HDZ-a morat će se o njoj očitovati, jer nakon toga više nemaju manevarskog prostora".

HDZ je u utorak bio uvjeren da u rukama već ima koaliciju s HNS-om kada je od narodnjaka kasno navečer došao "hladan tuš" - od suradnje nema ništa. Premijer Plenković danas je u Saboru na aktualnom prijepodnevu odgovarao na pitanja zastupnika, ali ne i na ono ima li bar 76 ruku u Saboru ili će biti raspisani izvanredni izbori.

"Pokažite nam 76 ruku ili raspišite nove izbore", prozivali su ga oporbeni zastupnici.

No, Plenković se nije dao isprovocirati, a za Novu TV je kazao: "Vidjet ćemo danas. Ja sam učinio sve za stabilnost Vlade..."

Redom su isto ponavljali i drugi istaknuti HDZ-ovci; Gordan Jandroković, predsjednik Sabora, koji je kazao kako je i samoraspuštanje Sabora jedna od opcija dok je Milijan Brkić na pitanje o prijevremenim izborima kazao: "Nećemo ići pod svaku cijenu. Ali ako ne ide drugačije, ako nitko ne želi stabilnost ići ćemo u izbore, bože moj."

Izbori su postali itekako izgledna opcija ne samo zbog povlačenja HNS-a već su danas brojni zastupnici koji su se do sada spominjali u kombinacijama za podršku Plenkovićevoj Vladi izjasnili protiv preslagivanja. Među njima je Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku, Bruna Esih je kazala da s Plenkovićem nije razgovarala ali da sada ima drugačije uvjete nego prije svojeg uspjeha na izborima u Zagrebu, a čak su i manjinci počeli okretati leđa Vladi pa je Furio Radin ocijenio da su "izbori neminovni" a Miloradu Pupovac da su izbori "najbolje rješenje".

Tema današnje sjednice Predsjedništva trebala je biti samo jedna - ima li premijer Andrej Plenković većinu u Saboru, makar i minimalnu ili će Hrvatska ipak morati na još jedne prijevremene parlamentarne izbore.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene