Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica vrha stranke

Održana sjednica Predsjedništva HDZ-a, umjesto Plenkovića pred novinare izašao Medved

U središnjici HDZ-a održana je sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke. Predsjednik stranke Andrej Plenković nije izašao pred novinare nakon sjednice, a umjesto njega izjavu je dao potpredsjednik HDZ-a Tomo Medved.

Vrh HDZ-a sastao se u ponedjeljak putem video linka. Zajedničku sjednicu održalo je Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a.

Nakon sjednice potpredsjednik stranke Tomo Medved otkrio je da je bilo riječi o aktivnostima Vlade i Sabora. Osvrnuo se i na prijedlog predsjednika Zorana Milanovića da se obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja održi u nekom drugom gradu, a ne u Kninu.

''Nastavlja se taj trend potpuno neprihvatljive retorike i nečega čemu, po meni, u javnom prostoru jednostavno nema mjesta. Potpuno je nejasno i teško je shvatiti zašto se otvara ovo pitanje dva mjeseca prije obilježavanja VRO-a Oluja. Još nismo počeli pripreme za ovogodišnje obilježavanje'', rekao je i dodao da se iz tradicionalnih razloga obljetnica obilježava upravo u Kninu.

Medveda su novinari upitali zašto nakon sjednice izjavu za medije nije dao predsjednik Stranke Andrej Plenković, kao što to i inače radi. ''Premijer je svaki dan dostupan u medijima. I mi drugi članovi imamo obvezu izvještavati javnost'', kaže.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Izjava nakon radnog sastanka Milanović oštro o Plenkovićevu padu u Kninu: "Čovjek bi rekao da ima anemiju, a nema. Izbjegao je vojsku preko veze, mogao je kao drugi kuhati viršle"

Anušić: Milanović bi trebao imati uljuđeniji rječnik

Tu je Milanovićevu izjavu uoči sjednice predsjedništva komentirao potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić.

''Predsjednik države bi trebao imati svakako uljuđeniju komunikaciju, uljuđeniji rječnik koji bi stvarno trebao biti primjer i na koji se svi mi koji ga gledamo i slušamo, a gleda ga i sluša ga cijela Hrvatska, trebali ipak ponositi onime što predsjednik kaže, ne vraćati stvari na razinu sukoba, pogotovo ne na osobnoj razini i mislim da griješi u načinu komunikacije.

I grad Knin je simbolika i iz tog razloga će se proslava dana Oluje održavat i u Kninu ubuduće, zbog simbolike, zbog povijesti grada Knina i zbog svega onog što Knin predstavlja u povijesti bližoj i daljnjoj svim Hrvatima'', kazao je Anušić.

Na Milanovića se osvrnuo i HDZ-ovac Mario Kapulica.

''Ja sam od prvog dana stvaranja Republike Hrvatske sve do smrti predsjednika Tuđmana u politici i pratim politiku i moram priznati da sam mislio da se od odlaska Stipe Mesića nećemo suočiti s obnašateljem dužnosti predsjednika Republike koji će do te mjere redikulizirati političku scenu. Nažalost, izgleda da ta procjena nije bila dobra'', rekao je.

''Mi imamo predsjednika koji želi biti štemer i piti viski, a ne limunadu. Ne pamtim da je itko imao predsjednika koji je imao taj silni poriv da tako vodi državu. Trebao je voditi računa o tome da više nije član SDP- a i da bi trebao raditi na tome da Hrvatska ide naprijed. Ja ni u jednoj njegovoj izjavi to ne vidim. Trebao bi graditi politiku koja je konzistenstna u kojoj i predsjednik sudjeluje u konsolidaciji hrvatskog političkog života'', dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene