Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrh stranke donio odluku

U Domovinskom pokretu pokrenut stegovni postupak protiv Vesne Vučemilović: "Tim činom se nikog ne izbacuje iz stranke"

Predsjedništvo Domovinskog pokreta održalo je sjednicu na kojoj je bilo riječi o budućnosti stranke nakon odlaska Miroslava Škore. Jedna od tema rasprave bila je i Vesna Vučemilović koja je naprasno napustila sjednicu.

Predsjedništvo Domovinskog pokreta održalo je sjednicu na kojoj je tema rasprave bila budućnost stranke nakon odlaska Miroslava Škore s mjesta predsjednika stranke.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, DP treća politička snaga VIDEO Pogledajte nadrealni razgovor s Penavom, odgovorio na pitanje je li ga zvao Milanović Ivan Penava, DP DP i partneri imaju 14 mandata Pljesak i euforija u Domovinskom pokretu, Penava održao govor: "Nadam se da ćemo krojiti sudbinu Hrvatske"

Osim toga, jedna od tema je bila i Vesna Vučemilović koja je naprasno napustila sjednicu niti pola sata nakon njezina početka, a poslije se oglasila o tome što se dogodilo na društvenim mrežama. Kako je napisala, njoj je oduzeta riječ, a protiv nje je pokrenut disciplinski postupak.

Jednoglasno je prihvaćena ostavka sad već bivšeg predsjednika Miroslava Škore, rečeno je nakon sjednice.

"Odluke koje je donijelo predsjedništvo DP-a su bile nužne kako bi se nastavilo funkcioniranje stranke i prekinuo trend netočnog izvještavanja i kalkulacija o sukobima u stranci", kazao je Mario Radić, v.d. predsjednika stranke.

"Predsjedništvo je obaviješteno i o pokretanju stegovnog postupak protiv Vesne Vučemilović zbog zlouporabe položaja i nanošenja štete ugledu stranke u javnosti. Tim činom se nikog ne izbacuje iz stranke nego se nudi prilika za na konstruktivan rad", dodao je Radić i istaknuo da su sve odluke donesene jednoglasno.

Protiv Vesne Vučemilović bit će proveden postupak pred Sudom časti, doznaje se nakon sjednice na kojoj je donesena odluka o još nekoliko stegovnih postupaka.

Jesu li financije problem?

Na pitanje novinara o komunikaciji sa Škorom i Vučemilović navodi kako ih vrlo dobro zna te da sa Škorom vrlo često komunicira.

"Jučer smo se čuli, čak smo se i vidjeli, u komunikaciji smo", rekao je Radić, a na pitanje novinara je li Škoro zamoljen da ode s čelnog mjesta zbog financija unutar stranke i, primjerice, naručivanja svojeg vina na račun stranke, odgovorio je: "Svašta se priča. Ne bih ništa komunicirao. Sve što je Škoro rekao u svojim izjavama - to je tako. Je neko vino naručivano, ali je netočna informacija da se radi o 700 tisuća kuna".

Radić navodi da se neće kandidirati na unutarstranačkim izborima te da bi oni trebali biti u punom jeku u rujnu.

Postupak pred Sudom časti

Iz vrha stranke komentirali su i objavu Vesne Vučemilović na Facebooku gdje je napisala da joj je oduzeta riječ na sjednici.

"Vidio sam objavu gospođe Vesne, meni je žao da je napustila sjednicu, više nas ju je pozvalo da ostane do kraja. Ona nije htjela i to je njezina odluka. Krivo mi je što se nek stvari na ovaj način iznose u javnosti", kazao je Stjepo Bartulica.

"Ja bih prvi digao glas da je netko nešto neprimjereno pokušao ili nekome oduzeo riječ, nekoga ušutkivao i zastrašivao. Ja bih se sljedeći dignuo i napustio sjednicu. Ona može pisati što želi na Facebooku, no mogla je slobodno sudjelovati, govoriti što je htjela i postavljati pitanja koja je htjela", rekao je Bartulica i dodao kako događanja idu i dalje prema neredu, no da to mora prestati.

Kako navode u Domovinskom pokretu, sve ide prema unutarstranačkim izborima, a do kraja rujna bi se moglo očekivati da stranka izabere novog predsjednika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene