Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Laži koštaju

Predsjednik Zelene stranke Rockwoolu mora platiti 40.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sutkinja Općinskoga suda u Puli Mirna Frančišković presudila je danas da predsjednik Zelene stranke - Zelene alternative Josip Anton Rupnik mora platiti 40.000 kuna Tvornici kamene vune Rockwoolu koja ga je tužila zbog klevete te iznošenja neistine u javnosti da u Pićnu zagađuje okoliš.

Po presudi, Rupnik Rockwoolu mora platiti odštetu od 40 tisuća kuna te troškove sudskog postupka od 10.390 kuna. Osim toga, Rupnik će presudu, pošto postane pravomoćna, o svojem trošku morati javno objaviti u svim medijima u kojima je prozivao Rockwool i o njemu izgovorio neistinite, i to na jedanaest portala i u pet dnevnih listova.Rockwool je još početkom godine tužio Rupnika kao fizičku osobu i Zelenu stranku - Zelenu alternativu kao političku stranku zbog iznošenja lažnih tvrdnji o radu te tvornice.Sutkinja je u obrazloženju odluke navela da za neistinite tvrdnje o Rockwoolu, tvrdnje o počinjenim kaznenim radnjama i malverzacijama te stjecanju nezakonite dobiti nisu predočeni nikakvi dokazi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna državljanin kosova Nesreća u Istri: Radnik u tvornici kamene vune ostao bez ruke Slika nije dostupna DC potpisao koalicijski sporazum sa Zelenom alternativom

Nezadovoljan presudom, Josip Anton Rupnik najavio je žalbu. 'Rockwool je taj koji treba platiti štetu narodu, a ne mi Rockwoolu. Mi nećemo stati', poručio je Rupnik. Tehnički direktor Rockwoola Marco Boi izrazio je zadovoljstvo današnjom presudom te činjenicom da pravna država funkcionira. 'Vjerovali smo u ovakvu presudu koja je znak da svatko, pa tako i gospodin Rupnik, mora snositi odgovornost za lažne optužbe i neistine koje je iznosio bez ikakvih temelja i dokaza. Time je veliku štetu nanio najviše ljudima koji žive oko tvornice', naveo je Boi u priopćenju za javnost.Najavio je da će cjelokupni iznos od 40 tisuća kuna tvrtka uplatiti za dobrotvorne svrhe. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene