Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Navijački pokliči na skupu

Predsjednik splitskog HDZ-a: Jasna nam je poruka Torcide i znamo što nam je činiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić poručio je u četvrtak kako je njegovoj stranci jasna poruka navijača Hajduka, koji su zvižducima i uvredama prekidali sinoćnji HDZ-ov predizborni skup na splitskoj rivi, ističući da u HDZ-u znaju što im je činiti i ne bježe od svoga naroda, za razliku od Narodne koalicije koja se "zavlači u mišje rupe".

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio Ivica i Marijana Puljak "Ili Puljak ili Split" HDZ odgovorio na objavu Marijane Puljak: "Još se time hvale"

"Nama je ta poruka jasna i mi znamo što nam je činiti. U odnosu na naše političke suparnike, mi smo s jučerašnjim skupom potvrdili da smo spremni izići pred svoj narod, da ne bježimo od svog naroda, da se ne zavlačimo u mišje rupe i tu je jasna razlika između nas i onih koji bježe od svog naroda, a koji se zovu Narodna koalicija. Mi smo politička opcija koja prepoznaje sve probleme hrvatskog društva, koja je kroz program ponudila njihovo rješavanje. Nakon jučerašnjeg veličanstvenog skupa poruka je više nego jasna, a to je da HDZ pobjeđuje na predstojećim izborima", rekao je Škorić, HDZ-ov kandidat u X. izbornoj jedinici, na konferenciji za novinare.

Nekoliko stotina članova udruge "Naš Hajduk" okupilo se u srijedu na predizbornom skupu HDZ-a na splitskoj rivi, prosvjedujući protiv neprovođenja Zakona o sportu te su, zviždeći i uzvikujući parole, sat i pol ometali skup.

Škorić je zahvalio svima koji su došli na rivu čuti HDZ-ov program i ono što nude Hrvatskoj, istaknuvši da je to bila još jedna pobjeda HDZ-a koji je održao najveći skup u kampanji na kojem su, kako je rekao, uz poruke kandidata i budućeg premijera Andreja Plenkovića svjedočili da je bilo građana koji su došli izraziti svoja neslaganja i koji su HDZ-u dali određene poruke.

Kao temeljnu razliku između HDZ-a i Narodne koalicije naveo je to da njegova stranka ispunjava svoja obećanja, a druga strana ne, čemu se najviše može svjedočiti na primjeru Splita i Dalmacije tijekom protekle četiri godine, "koji su se potpuno zaobilazili i u njih se najmanje ulagalo". Svugdje se ulagalo osim u Dalmaciju, iako je nekoliko ministara u Vladi dolazilo od tamo, sloganom Narodne koalicije "Siguran smjer" zaobilazio se Split, dodao je Škorić.

Za predsjednika SDP-a i bivšeg premijera Zorana Milanovića kazao je da tijekom svog četverogodišnjeg mandata nijednom nije došao na fjeru sv. Duje, što drži sramotnim. Milanovićevoj Vladi zamjerio je da nije vodila brigu o ključnom splitskom projektu Spaladium areni, s obzirom na to da nisu prenijeli zemljišno vlasništvo s države na grad, kao i da ništa nije napravila ni po pitanju brojnih drugih važnih gradskih projekata.

"Sramotno je stanje i na Žnjanu, ali isto tako i da imamo jedan izlaz s auto-ceste. Uz to, još nisu riješene ceste prema Omišu i Trogiru. Država mora biti u to uključena, mora početi rješavati probleme, a imamo ih i u trajektnoj luci, u preseljenju gradske uprave, na istočnoj obali. Ovim želimo ukazati na propuste SDP- a. Izbori su za nekoliko dana, a mi želimo velikim projektima pokrenuti Split", zaključio je Škorić. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene