Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je već čuo

Komadina o sastancima s Milanovićem: 'O pristojnosti nekom drugom prilikom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Kolega Milanović je želio informirati određeni dio članova određenih organizacija, kao i biti nazočan da njega pitaju, a ne mene', izjavio je Komadina.

Turneja Kvarnerom presjednika SDP-a Zorana Milanovića protekla je bez prisutnosti potpredsjednika stranke i šefa županijskog SDP-a Zlatka Komadine.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Kako je danas potvrdio, neće ga biti niti na večerašnjem unutarstranačkom sastanku u Rijeci, baš kao što je izostao s već održanih sastanaka u Novom Vinodolskom, Crikvenici, Rabu, Opatiji i Kastvu.

'Sastanci predsjednika stranke sazvani su na njegovu inicijativu s temeljnim organizacijama, ja tu nisam predmet sastanka i moja bi nazočnost te sastanke opterećivala. Kolega Milanović je želio informirati određeni dio članova određenih organizacija, kao i biti nazočan da njega pitaju, a ne mene. Dobro je da ljudi čuju izvorno, pitaju ono što ih muči, nego da pitaju mene što ja mislim što je netko mislio', kazao je Komadina.

Novinare je zanimalo zašto bi njegova nazočnost opterećivala sastanke, na što je Komadina rekao da je sve o čemu se govori već čuo na predsjedništvima SDP-a.

Na inzistiranje da objasni zašto se radi o, kako je kazao, određenom dijelu članova i ne drži li prirodnim da on kao potpredsjednik stranke i predsjednik županijskog SDP-a bude domaćin Milanoviću, ponovio je kako "po sadržaju i formi" nije potrebno da bude nazočan, jer sastanci nisu sazvani na županijskoj razini.

Na upit ne bi li ipak bilo pristojno da se pojavio na tim sastancima, kratko je kazao kako će "o pristojnosti nekom drugom prilikom".

Premijer obilazi: Smije se, druži, putuje...

Potvrdio je kako nema potrebe da se danas pojavi na stranačkom sastanku u Rijeci, a kada su novinari tražili objašnjenje kako to da centrala nije sazvala jedan takav sastanak u Primorsko-goranskoj županiji, tek je dodao kako to treba pitati one koji su sastanke sazivali.

Šef riječkog SDP-a Vojko Obersnel na današnjem susretu želi razgovarati o budućnosti SDP-a i aktivnostima koje stranaka treba provesti u preostalih godinu i pol mandata kako bi vratili povjerenje građana. Žustra rasprava s Milanovićem oko smjene Linića za njega je završena priča, dodaje kako je prihvatio odluku Glavnog obora.

'Očekujem konkretne odgovore, jednu uobičajenu stranačku i drugarsku raspravu', kazao je Obersnel. Na pitanje drži li neobičnim nepojavljivanje potpredsjednika SDP-a na unutarstranačkim sastancima u PGŽ, Obersnel je tek kazao kako bi na to pitanje trebali odgovoriti Komadina i Milanović. (VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene