Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak podrška

Leko: Milanović treba ostati premijer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je Leko glasao protiv isključenja Slavka Linića iz stranke i tako se suprotstavio Milanoviću, kao premijer on ipak ima njegovu podršku.

Zoran Milanović je premijer i treba to ostati i tražiti rješenja koja mogu pomoći građanima Hrvatske, izjavio je u ponedjeljak u Zagrebu predsjednik Hrvatskog sabora i Glavnog odbora SDP-a Josip Leko.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović razgledao Rafale - 3 novi hrvatski ponos FOTO Zoran Milanović popeo se na jedan Rafale i pomno ga razgledao Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta"

Leko se u ponedjeljak u Saboru sastao s hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu, a novinari su ga poslije pitali hoće li doći do rekonstrukcije vlade. Odgovorio je da ne želi špekulirati te da će to najbolje ocijeniti predsjednik vlade. 'On je premijer i treba ostati i tražiti rješenja koja mogu pomoći građanima Hrvatske', kazao je Leko.

Najavio je da će se nova sjednica Glavnog odbora SDP-a, prva pošto je bivši ministar financija Slavko Linić tijesnim ishodom glasovanja isključen iz stranke, održati kada se unutar stranke dogovore teme.

Milanović: Nisam baš strašljiv čovjek, ali nisam ni najhrabriji

'Kad dogovorimo temu, sadržaj i kad budemo imali viziju zaključaka sazvat ćemo sjednicu Glavnog odbora', rekao je Leko.

Novinari su ga pitali je li bilo pritisaka da se sjednica Glavnog odbora sazove prije ljetne stanke. Predsjedniku Sabora pitanje se nije previše svidjelo. 'Sad ću malo ući u sukob s vama', rekao je Leko. 'U ovome ima previše navijanja, sufliranja i ponekad zluradosti. Mene u SDP-u zanima da gradim'.

Upitan treba li održati sjednicu Glavnog odbora SDP-a na temu Milanovića, Leko je ocijenio da je to 'također navijački'.

'Ako postoji problem onda mora biti definiran unutar SDP-a i to razgovorom', istaknuo je. 'Ja želim graditi SDP, njegovu sposobnost da izvuče maksimum iz sebe, svoje kvalitete kako bi se u Hrvatskoj bolje živjelo. Mi imamo odgovornost obnašanja vlasti i naša je zadaća da tražimo rješenje za građane, a u okviru toga moramo biti posloženi i u SDP-u', rekao je Leko. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene