Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prema odluci komisije

Predsjednik Mesić Petraču odbio pomilovanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Stjepan Mesić odbio je zahtjev za pomilovanjem Hrvoja Petrača.

Prema za sada neslužbenim informacijama predsjednik Stjepan Mesić odbio je zahtjev za pomilovanjem Hrvoja Petrača.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što će reći Mesić? Komisija odbila pomilovati Hrvoja Petrača! Slika nije dostupna Obitelj Petrač obratila se medijima Alica Petrač: Vrši se pritisak na odluku o pomilovanju

Komisija za pomilovanja odbila je prije nekoliko dana zahtjev za pomilovanjem Hrvoja Petrača, jednog od najčuvanijih hrvatskih zatvorenika, te takvu preporuku poslala predsjedniku Stjepanu Mesiću.

Javnost je sa zanimanjem pratila kakva će biti odluka predsjednika Mesića budući da se nagađalo kako je Hrvoje Petrač financirao njegovu predsjedničku kampanju, aiko su to i obitelj Petrač i sam predsjednik u nekoliko navrata demantirali.

>> Komisija odbila pomilovati Hrvoja Petrača!

>> Alica Petrač: Vrši se pritisak na odluku o pomilovanju

Alica Petrač, supruga Hrvoja Petrača poslala je prije nekoliko dana otvoreno pismo medijima o molbi za pomilovanje njezinog supruga. U pismu između ostalog navodi kako ih je na obraćanje javnosti ponukalo svakodnevno izvještavanje medija o tom slučaju, te, kako je napisala, 'pritisaka koji se putem medija i pojedinih članova Vlade vrši na Komisiju'.

Petrač je od 2005. u zatvoru gdje izdržava jedinstvenu kaznu od sedam i pol godina zbog poticanja na otmicu malodobnog sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca i novomarofskog poduzetnika Miroslava Matkuna. Kazna mu istječe u ožujku 2013. Prema do sada objavljenim podacima Komisije, Mesić je u dva mandata, odnosno posljednjih deset godina pomilovao 761 osuđenika, od ukupno 4650 podnesenih molbi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene