Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povodom humanitarne utakmice

Predsjednik Josipović uručio donatorski ček za 30 studenata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na humanitarno-sportskoj akciji u Županiji je u povodu Dana grada Ivo Josipović uručio donatorski ček na 62.200 kuna studentima slabijega imovnog stanja.

Prije početka nogometne utakmice između ekipe Humanih zvijezda Hrvatske i nogometnih veterena grada predsjednik Josipović, osim čeka, uručio je i sportske rekvizite Županjskoj školi nogometa.

'Hrvatska je opet pokazala da je solidarna, da hoće i želi pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Ovo je specifična akcija jer se pomažu mladi ljudi kojima bi inače bio problem studirati. To je znači ulaganje u znanost, ulaganje u mlade i perspektivne ljude, što je za svaku pohvalu', izjavio je danas u Županji predsjednik Jospović.

Pročitajte i ovo Suhe fontane u Županji - 1 Neobična polemika Već dvije godine u Županji fontane zjape prazne, a razlog je uistinu neobičan Ivo Josipović Uskoro premijera "Povukao sam se na selo i izolirao od svega": Bivši predsjednik napisao operu o ubojstvu koje je šokiralo svijet

>> Odgovor Pupovcu: Svi bi voljeli znati kuda ide novac nacionalnih manjina

Humunatirano-sportsku akciju organizirale su Humane zvijezde Hrvatske zajeno s nogometnim veteranima Županje te Županja u povodu proslave Dana grada.

Novac, 62.200 kuna, prikupljen je za 30 studenata - 25 s područja Županje i petero iz bosanske Posavine kao doprinos razvijanju prijateljstva i solidarnosti s mladim ljudima iz susjedne BiH. Studentima će novac biti jednokratno isplaćen prije početka ove akademske godine.

Po riječima voditelja Humanih zvijezda Hrvatske Branka Tušeka, to je 42. akcija koju one organiziraju, a dosad je za one u potrebi prikupljeno 4,2 milijuna kuna.

Predsjednika Republike u Županji su dočekali gradonačelnik Davor Miličević i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene