Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napisao pismo HLK

Predsjednik Josipović se ispričao liječnicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska liječnička komora (HLK) objavila je danas na svojoj internet stranici pismo predsjednika Ive Josipovića u kojem on izražava žaljenje ako je netko njegovu polemiku s predsjedničkim kandidatom Milanom Kujundžićem shvatio kao omalovažavanje i vrijeđanje liječničke struke.

"Slažem se s Vama da ni o jednoj profesiji ne treba iznositi paušalne (negativne) ocjene. Žao mi je ako je tko shvatio da svojom reakcijom želim omalovažiti ili uvrijediti liječničku profesiju", stoji u pismu koje je Josipović uputio Hrvatskoj liječničkoj komori.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Interaktivna karta OVDJE provjerite rezultate izbora po županijama i gradovima Slika nije dostupna Prve procjene rezultata Provjerite tijesne rezultate izlazne ankete - Došlo je do manjih promjena

HLK je zatražila da se predsjednik Josipović ispriča liječnicima zbog izjave kako prihvaća poziv protukandidata Milana Kujundžića da mu dođe na besplatan liječnički pregled u bolnicu, ali se nada da pritom "neće morati donijeti kuvertu".

Kujundžić poručio Josipoviću: Poslat ću te u povijest!

"Moja se šala, koja je uslijedila kao odgovor na neprofesionalni i neetični prijedlog protukandidata (želio me pregledati kao psihičkog bolesnika pred kamerama), vrlo jasno odnosila isključivo na njega i ni u jednom trenutku nije mišljena kao karakterizacija cijele profesije. Zapravo, teza o 'kuverti' nije ni karakterizacija mog protukandidata (o njemu malo znam kao liječniku). Riječ je o šali kojoj je jasna namjera do apsurda dovesti njegov neetični poziv na pregled. To je potpuno razvidno iz konteksta cijele izjave", navodi Josipović u pismu.

Zamolivši Komoru da pismo učini dostupnim svojim članovima, a posebno onima koji nisu vidjeli cijeli kontekst izjave, Josipović je poručio da iznimno uvažava liječničku profesiju, što pokazuje i njegova dosadašnja suradnja s Komorom i drugim zdravstvenim institucijama.

Predsjednik HLK-a Hrvoje Minigo prethodno je izrazio iznenađenje retorikom dvojice predsjedničkih kandidata u međusobnim političkim obračunima, kao i time što predsjednik Josipović liječničku profesiju proglašava korumpiranom. Pozvao je Josipovića da, ako ima saznanja o koruptivnim radnjama, to prijavi nadležnim institucijama, a Kujundžića da brani liječniku profesiju ali je ne koristi za obračune sa svojim protukandidatima.

Ispriku od predsjednika Josipovića zbog vrijeđanja liječnika tražili su i Hrvatska udruga bolničkih liječnika, Koordinacija hrvatske obiteljske medicine i Hrvatski liječnički sindikat. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene