Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U posjetu Hrvatskoj

Predsjednik izraelskog Knesseta Reuven Rivlin s Kosor i Josipovićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska premijerka Jadranka Kosor i predsjednik Ivo Josipović danas su se u Zagrebu sastali s predsjednikom izraelskog Knesseta Reuvenom Rivlinom.

Kosor se s predsjednikom izraelskog Knesseta Reuvenom Rivlinom sastala u Banskim dvorima. On joj je čestitao na uspješno završenim pregovorima s EU-om, istaknuo njezine zasluge u tom procesu i naglasio kako Hrvatska može biti ponosna na postignuća u 20 godina neovisnosti, priopćeno je iz vladine Ureda za odnose s javnošću.

Pored potrebe za jačanjem gospodarske suradnje s Izraelom, Kosor se zauzela za nastavak izraelsko-palestinskog mirovnog procesa i postizanje mira u regiji, naglasivši kako se nitko ne smije umoriti u traženju mirnog rješenja.

Predsjednica Vlade je također i ponovno osudila negiranje holokausta. Premijerka Kosor i predsjednik Knesseta Rivlin ponovno će se susresti na Croatia Summitu u Dubrovniku, stoji u Vladinu priopćenju.

Pročitajte i ovo Krešendo: Jadranka Kosor, Vesna Pusić i Hrvoje Krešić KREŠENDO HRVOJA KREŠIĆA Pikanterije i političke izdaje: "Složila mi se slika da su ga imali u šaci, moj muž je zamalo pao u nesvijest" Slika nije dostupna Čačić: 'Koalicija Uspješna Hrvatska očekuje 5 do 10 mandata'

Predsjednik Josipović i predsjednik Knesseta Rivlin izrazili su zadovoljstvo vrlo dobrim bilateralnim odnosima Hrvatske i Izraela te izrazili želju za nastavkom odnosa temeljenih na međusobnom uvažavanju i prijateljstvu. U vrlo srdačnom razgovoru sugovornici su izrazili zadovoljstvo intenzivnom i dinamičnom suradnjom kao i želju za intenziviranjem gospodarskih odnosa.

Predsjednik Knesseta Rivlin izvijestio je predsjednika Josipovića o političkim i sigurnosnim prilikama na Bliskom istoku kao i o aktualnom stanju mirovnog procesa. Predsjednik Josipović pružio je podršku uspostavljanju mira i sigurnosti na Bliskom istoku i izrazio potporu nastavku bliskoistočnog mirovnog procesa. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene