Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Viši činovi

Josipović promaknuo sedam pripadnika Oružanih snaga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Josipović je odluku o promicanjima donio na prijedlog ministra obrane Ante Kotromanovića.

U prigodi 20. prosinca, Dana Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski", predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović u više je činove promaknuo sedam pripadnika Oružanih snaga, priopćio je jutros Ured predsjednika.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović uručio odlikovanja hrvatskim braniteljima Svečanost u uredu predsjednika Milanović uručio odlikovanja hrvatskim braniteljima: "Svijest o tome što ste učinili za Hrvatsku sve je čvršća u narodu" Zoran Milanović i Mario Banožić Svečani dan Pogledajte rukovanje Milanovića i Banožića: Konačno se našli na istom mjestu, bilo je neizbježno

U čin brigadira promaknut je pukovnik Tihomir Zajec, Darko Duhović je iz čina bojnika promaknut u čin pukovnika, kapetan korvete Marijan Dražetić promaknut je u čin kapetana fregate, a u čin bojnika satnik Krasnodar Brlečić.

U čin poručnika bojnog broda promaknut je poručnik fregate Hrvoje Grubišić, poručnik korvete Hrvoje Repušić promaknut je u čin poručnika fregate, a u čin natporučnika poručnik Ivan Zadro.

Ratno zrakoplovstvo i protuzračna obrana slave svoj dan!

Predsjednik je odluku o promicanjima donio na prijedlog ministra obrane Ante Kotromanovića, na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti.

Na prijedlog Državnog povjereništva za odlikovanja i priznanja RH, za osobite vojne zasluge u ustroju i razvitku Oružanih snaga predsjednik Josipović je Zapovjedno-stožernu školu "Blago Zadro" odlikovao Redom bana Jelačića .

Za ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća, pohvaljen je pukovnik Luka Vujadinović, stoji u priopćenju.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene