Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bez znanja nema napretka'

FOTO Ovo su doktori znanosti u hrvatskoj vojsci!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik RH dr. Ivo Josipović danas primio pripadnike Oružanih snaga koji su stekli titulu doktora znanosti.

Uoči obilježavanja Dana Oružanih snaga RH i i Hrvatske kopnene vojske predsjednik Ivo Josipović primio je danas pripadnike Oružanih snaga koji imaju stručnu spremu doktora znanosti, poručivši im da bez znanja, koje je u današnjem društvu komparativna prednost, nema napretka i budućnosti.

Pročitajte i ovo Antony Blinken Zemljom vlada hunta SAD zabrinut da vagnerovci koriste puč u Nigeru: "Posvuda gdje su stigli uslijedili su smrt i destrukcija" Hrvatska vojska, ilustracija baza NATO-a Hrvatski vojnici u Litvi posebno se ističu izgledom: Ovo su stroga pravila koja moraju slijediti

Isto vrijedi za Oružane snage koje ne mogu dobro funkcionirati ako njihovo djelovanje nije utemeljeno na najvišoj stručnosti i znanju, a naravno i na domobljublju te poštivanju zapovjednog lanca, rekao je Josipović, vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH.

Okupljenim časnicima i časnicama doktorima znanosti, poručio je da je ponosan što su postigli najviše što se može u formalnom znanstvenom stupnju, te da je i njihov rad isto na najvišoj razini.

>> Održan završni prikaz vojne vježbe 'Štit 13'

Od vas očekujemo da svojom stručnoću, znanjem, zalaganjem i rezultatima budete primjer drugima, da budete oni koji vode Oružane snage u smislu napretka, daljnjeg razvijanja i uspjeha, istaknuo je Josipović. Nadam se da ćete u budućem radu ostvarivati najviše rezultate i siguran sam da će sustav prepoznati vaš doprinos Oružanim snagama i Hrvatskoj, dodao je.

Načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Drago Lovrić rekao je kako pripadnici Oružanih snaga svakodnevno ulažu napore u izgradnji znanja. Znamo da se suvremene vojne operacije provode djelovanjem na intelektualnu snagu protivnika, a to se može samo ako posjedujete znanja i potrebne sposobnosti, pa svi pripadnici Oružanih snaga u ovim doktorima znanosti vide primjer kako treba izgrađivati, učiti i raditi, ustvrdio je.

Ponosni smo da od oko 3600 časnika u Oružanih snagama imamo 36 časnika doktora znanosti i 165 časnika magistra znanosti, istaknuo je Lovrić.

Uz predsjednika Josipovića i dvadesetak pripadnika Oružanih snaga - doktora znanosti, na prijemu su bili, među ostalima, ministar obrane Ante Kotromanović, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Zvonko Kusić i rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene