Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz Zadra

Josipović o pregovorima s MOL-om: 'Vlada je na dobrom putu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predjednik Ivo Josipović danas je prokomentirao tijek pregovora hrvatske Vlade s MOL-om i kazao kako smatra da je Vlada na dobrom putu.

Predsjednik Republike Ivo Josipović danas je u posjetu zadarskom zaleđu gdje će sudjelovati na UNDP-ovoj prezentaciji izvješća 'Plodno tlo za razvoj - Kako najbolje iskoristiti članstvo u Europskoj uniji za ruralna područja Hrvatske'. Prethodno tome osvrnuo se na tijek pregovora hrvatske Vlade s MOL-om oko Ine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MOL prodaje dionice Vrdoljak: Inu ne damo niti ćemo je dati! Slika nije dostupna Stručnjake nije iznenadilo Taktički potez MOL-a ili prodaja Ine kupcu s istoka?

'Postoje razmimoilaženja između Vlade RH koja vodi taj posao, i MOL-a. Moram reći da je Vlada na dobrom putu. Mora se naći način poslovanja koji je na korist kompaniji, ali i, naravno, dioničarima i Republici Hrvatskoj jer je Ina naša strateška kompanija', rekao je predsjednik Josipović.

>> Taktički potez MOL-a ili prodaja Ine kupcu s istoka?

MOL-ove namjere o prodaji dionica nazvao je modalitetom. 'Ja sam siguran da će Vlada naći najbolji način da zaštiti hrvatske interese', smatra predsjednik i dodaje kako vjeruje da je budućnost Ine jako dobra jer je to tvrtka s iskustvom i kvalitetom.

A ima li predsjednik na umu kakvog dobrog kupca za Inu? 'Ima tu različitih ideja, ali ja ne bih u to ulazio, Vlada brine o tome. Ina se mora čvrsto postaviti na noge, uspostaviti pravila i organizaciju', kaže predsjednik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene