Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik vrlo izravno

Josipović: Smeta me što je Kolinda lagala!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Načelno me ne smeta što ona sebi čuva odstupnicu. Vjerojatno je dobro procijenila svoje izglede u kampanji. Ali neprihvatljivo je što je govorila neistinu', kazao je Josipović o Grabar Kitarović.

Predsjednik Ivo Josipović u intervjuu za Media servis komentirao je danas svoju protukandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović i činjenicu da je još uvijek zaposlena u NATO-u, odnosno da je posao i dalje tamo čeka. Je li to kampanja s figom u džepu?

'Načelno me ne smeta što ona sebi čuva odstupnicu. Vjerojatno je dobro procijenila svoje izglede u kampanji. Ali neprihvatljivo je što je govorila neistinu. Cijeloj Hrvatskoj je govorila kako se vraća, kako je došla, kako svojim dolaskom želi ostvariti ovo ili ono. A zapravo je, vidite, istina nešto sasvim drugo', zaključio je Josipović.

Loptica se može vratiti i u dvorište predsjednika budući da je i njegov status na Sveučilištu zamrznut.

'Naravno, svi ćemo nešto raditi kad nam prođe mandat, nije to ključno pitanje. Ne smeta me načelno što ima odstupnicu. To je normalno. Ali bit ću izravan - smeta me što je lagala’, rekao je Josipović.

Pročitajte i ovo Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja" Ivica Puljić, dopisnik Al Jazeere uživo iz Washingtona Ivica Puljić o Trumpovom dolasku u zatvor: "Više od pola Amerikanaca čeka tu fotografiju"

Josipović za FT: U glavama Hrvata još uvijek je socijalizam

Osvrnuo se na prosvjed branitelja te im još jednom poručio da je dijalog za stolom.

‘Kad sam bio s prosvjednicima prepoznao sam dvije grupe pitanja i dvije grupacije ljudi. Prvo, vidio sam stopostotne invalide rata i oni su govorili o pitanjima o kojima država zaista treba ozbiljno govoriti. Govorili su mi o tome da neka zakonska prava ne mogu ostvariti brzo i efikasno poput određenih oblika rehabilitacije i pomoći. S druge strane, bilo je dosta ljudi koji tamo koji, rekao bih, čak vode glavnu riječ. Oni nisu stopostotni invalidi Domovinskog rata. Dapače, neki su vrlo uspješni poslovni ljudi, aktivni na političkoj sceni, koji na neki način udaraju u bubanj i daju tempo svim događanjima tamo. Rekao bih da i vode događaje. I negdje se uz njih javljaju teme koje nisu neposredno vezane uz branitelje. I to je legitimno. Po zakonu treba prijaviti svaki skup i čuvati javni red i mir. I oni to zaista čine. Ali mislim da moramo prepoznati da je riječ o nečem drugom što nema puno veze neposredno s problemima sa stopostotnim invalidima Domovinskog rata. Mislim da organizatori imaju posebnu odgovornost kada je riječ o životu i zdravlju stopostotnih invalida. Vidjeli smo što se dogodilo’.

Na pitanje stoji li HDZ iza ovih prosvjeda Josipović je odgovorio da je to moguće.
‘Postoji očigledna personalna povezanost iako se to na neki način želi prikazati kao nadstranačka organizacija. Prepoznajemo i neke ljude koje smo vidjeli u Vukovaru u organizaciji. Mislim da ima određene veze. Kolika je ona, nije na meni da istražujem. Zašto bismo istraživali? Legitimno je i ako HDZ stoji iza toga’.

Josipović je poručio da će biti u Vukovaru i ove godine ‘pa koliko kolona netko htio napraviti’.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene