Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne vjeruje anketama

Karamarko: Pobijedit ćemo i ORaH i SDP

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ne zanima me što je ORaH pretekao SDP, ionako ćemo pobijediti i jedne i druge', rekao je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako ga ne zanima što je po najnovijim rezultatima istraživanja političkih stranaka ORaH pretekao SDP, jer će HDZ pobijediti i jedne i druge.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati"

'Ne zanima me što je ORaH pretekao SDP, ionako ćemo pobijediti i jedne i druge', rekao je Karamarko novinarima nakon potpisivanja Sporazuma o prijeizbornoj i poslijeizbornoj koaliciji s Hrastom - pokretom za uspješnu Hrvatsku.

Upitan o najnovijim rezultatima istraživanja rejtinga političkih stranaka, Karamarko je rekao da anketama ne vjeruje jer su bile namještene, umanjuju rejting HDZ-a i obeshrabruju njihove članove i birače. Smatra da na rezultate istraživanja njegovoj stranci i koaliciji treba dodati još oko osam posto glasova.

Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić izjavila je da previše ne vjeruje anketama previše te da će birači biti njihova najbolja anketa.

Prema najnovijem Crobarometru IPSOS Pulsa HDZ ima podršku 25,7 posto ispitanika, ORaH je druga najpopularnija stranka u Hrvatskoj s podrškom 17,9 posto birača, dok SDP ima 17,3 posto podrške.

Karamarko i Ilčić: RH neće biti pokvareni zub EU-a!

Na pitanje tko trenutno upravlja hrvatskim gospodarstvom, predsjednik HDZ-a odgovorio je da su oni koji sada 'imaju ruke 'na kormilu' digli ruke s njega pa u avionu nema pilota'.

Osvrćući se na podnošenje godišnjeg izvješća premijera Zorana Milanovića u Hrvatskome saboru, Karamarko je rekao da je 'Milanović u njemu izrazio ono što bi on htio, što bi volio i kako bi to bilo dobio jednoga dana, ali taj dan neće doći dok su oni na vlasti'.

Ocijenivši da je izvješće puno iluzija i daleko od stvarnosti, Karamarko je rekao da je sadašnja vlada loše sastavljena, a vladajuća koalicija potrošila je dvije godine na političke čistke HDZ-ovaca.

Upozorio je i na, kako je rekao, 'čudnu ulogu predsjednika Republike Ive Josipovića koji nije ništa poduzeo da se to promijeni. Istaknuo je da je Josipović suodgovoran za funkcioniranje državnoga sustava i ocijenio da 'Josipović ne radi dobro svoj posao', dodavši da 'Josipović u predizbornoj kampanji ide okolo od ultraljevičarskih do crkvenih priredaba'.

Na novinarsko pitanje kako komentira 'nesnalaženje Vlade oko sudjelovanja Hrvatske u koalicijskim snagama protiv ISIL-a', odgovorio je da Hrvatska, kao članica NATO-a, ima i svoje obveze. Smatra da, ako smo došli u situaciju da realiziramo nešto od tih obveza, onda Vlada treba javnosti objasniti zašto je to tako istaknuvši da Vlada loše komunicira s javnošću. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene