Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odat će počast Borisu Špremu

Predsjednik francuskog Senata poslao pismo sućuti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik francuskog Senata Jean-Pierre Bel uputio je vršitelju dužnosti predsjednika Hrvatskog sabora pismo sućuti u povodu smrti predsjednika Sabora Borisa Šprema, priopćilo je u srijedu francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj.

'S dubokom sam tugom primio vijest o odlasku Borisa Šprema, predsjednika Sabora RH. Želio bih odati počast tom iznimnom političaru. Njegovo zalaganje u Saboru i djelovanje u službi svoje zemlji priskrbili su mu poštovanje hrvatskih građana i njegovih kolega', kaže se u pismu.

Pročitajte i ovo Milanović u Petrinji Pozvao na čvrstu solidarnost Predsjednik Milanović izrazio sućut obiteljima stradalih u potresu: "Nitko ne smije ostati prepušten sebi, ljudima treba pružiti nadu" Slika nije dostupna Odlazak glumačkog velikana Premijer i predsjednik Sabora izrazili sućut obitelji Mustafe Nadarevića: "Velik gubitak za kulturnu scenu. Zadužio je hrvatsku umjetnost"

'U trenutku dok se pripremamo proslaviti pristupanje Hrvatske u Europsku uniju, znali smo da zdravstveno stanje gospodina Šprema neće omogućiti da posjeti Pariz kao što je ranije bilo predviđeno', dodaje Bel u pismu te kaže da će sljedeći tjedan kada će više hrvatskih dužnosnika posjetiti Pariz biti prigoda da se oda počast Borisu Špremu.

>> Damjan Šprem pokrenuo memorijalnu Facebook stranicu za oca

'U ovim bolnim trenucima, bio bih vam zahvalan da prenesete izraze moje iskrene sućuti obitelji i bližnjima gospodina Šprema, kao i kolegama i prijateljima u hrvatskom parlamentu', napisao je Bel.

U pismu se dodaje da će ceremoniji ispraćaja u četvrtak nazočiti francuski veleposlanik u RH Jerome Pasquier.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene