Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kandidat Milan Kujundžić:

'I ja sam poput većine Hrvata očajan, Hrvatska je neuređena zemlja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Hrvatska je neuređena zemlja u kojoj su brojni zakoni prilagođeni pojedincima i partijskim elitama da bi oni mogli pljačkati i vladati", kazao je Milan Kujundžić.

Predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku, Milan Kujundžić, počeo je u utorak predsjedničku kampanju iz Vukovara, poručivši kako je Vukovar uzvišeno mjesto gdje se Hrvati trebaju okupljati zauvijek, i u sjećanje i za budućnost, te naglasio da je Hrvatska neuređena zemlja, a brojni zakoni prilagođeni partijskim elitama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 11.000 birača Izlazna anketa gotovo pogodila rezultate izbora Slika nije dostupna Zanimljivi govori VIDEO Donosimo prve izjave kandidata nakon objave rezultata

"Hrvatska je neuređena zemlja u kojoj su brojni zakoni prilagođeni pojedincima i partijskim elitama da bi oni mogli pljačkati i vladati", kazao je Milan Kujundžić.

Najavio je donošenje novog Ustava u kojemu će stajati da se temelji hrvatske države nalaze u Domovinskom ratu čiji je jedan od najprepoznatljivih simbola upravo Vukovar.

Tijekom boravka u Vukovaru Kujundžić je održao konferenciju za novinare, gostovao u programu Hrvatskog radija Vukovar te prošetao središtem grada susrevši se s građanima.

Predsjednički kandidat Milan Kujundžić, u sklopu izborne kampanje boravio je i u Vinkovcima te gostovao u programu Radio Vinkovaca. Poručio je da je poput većine Hrvata i on "politički očajan" zbog toga jer su "političke elite uništile ovu zemlju i samo se dogovaraju pripremiti novu reprizu".

'Kao predsjednik ljudima bih vratio nadu i ponos'

Naglasio je da su i bivši i sadašnji predsjednik, Stjepan Mesić i Ivo Josipović, uništili funkciju predsjednika države da bi "pogodovali nesposobnim Vladama i kriminalu koji se događa".

"Ako ništa drugo predsjednik države je nadređen obavještajnim službama, a obavještajne službe, da su radile svoj posao, da su im dali, da ih nisu politizirali, da nisu raspustili one koji valjaju, trebale su znati za brojne kriminalne radnje koje se spremaju i one bi bile spriječene. Dakle, u 'dilu' s premijerima se događala pljačka Hrvatske, u 'dilu' s podzemljem dogodilo se što se dogodilo i sada ti isti šalju poruku da predsjednik ne može ništa. Ja kažem - može i mora", poručio je Kujundžić.

Po njegovim riječima, kada se govori o lustraciji treba napraviti "funkcijsku lustraciju", da se vidi gdje je tko bio i što je sve napravio, kakve su se loše radnje događale kada nisu funkcionirali pravosuđe, sport, sustav zdravstva ili neki drugi segment, "a ne praviti se lud pet godina, kao što se to događa i onda se sjetiti pa ponovno izaći među narod i tražiti glasove".

U sklopu kampanje za predsjedničke izbore, predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić posjetio je i Otok gdje se također družio s građanima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene