Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednički izbori 2014

Potporu Josipoviću potpisima dali Leko, Holy, Glavašević i dio umirovljeničkih udruga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednički kandidat Ivo Josipović obišao je u nedjelju štand na zagrebačkom Trgu bana Jelačića na kojem se prikupljaju potpisi potpore za njegovu kandidaturu, koje su tom prigodom dali i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, predsjednica OraH-a Mirela Holy, pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević te dio umirovljeničkih udruga.

Josipović je u izjavi novinarima zahvalio svim građanima koji podupiru njegovu kandidaturu za još jedan mandat.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcije Leko: Josipovićeva najava ne šteti SDP-u Slika nije dostupna Predsjednica ORaH-a Holy: Bez reforme javne uprave Hrvatska nema šanse

Leko ističe da Josipovića podržava jer, kako ocjenjuje, riječ je o principijelnom političaru koji uvijek velikom odgovornošću zastupa demokratske vrijednosti i stabilnost sustava.

"Vjerujem da će i u drugom mandatu nastaviti s još više žara izgrađivati institucije hrvatske države i društva, vrednujući demokraciju kao vrijednost samu po sebi. Jer jedino to može svim građanima Hrvatske osigurati sigurnost i prosperitet. Sve drugo bilo bi korak natrag", izjavio je Leko objašnjavajući razloge svoje potpore Josipovićevoj kandidaturi.

Predsjednica OraH-a Mirela Holy smatra da je Josipović kvalitetno odradio prvi mandat s nizom pozitivnih postignuća.

"Između ostalog, utjecao je na promjenu Ustava zbog kojih su danas u zatvoru neki poznati političari", rekla je Holy, dodavši kako je riječ o tome da je zakonski regulirano zastarjevanje kriminala počinjenog tijekom privatizacije i pretvorbe.

Ivo Josipović predstavio izborni projekt

Smatra da je Josipović na taj način realizirao obećanje iz programa za prvi mandat, te vjeruje da će jednako dobro realizirati i obećanja iz programa za drugi mandat. Holy kaže kako je njezina stranka imala prilike vidjeti taj program, dodavši kako je jako veseli da u njemu ima puno "zelenih ideja i zelenog razmišljanja".

Iz predizbornog tima Ive Josipovića doznajemo da će program vrlo skoro biti javno predstavljen i objavljen i dostupan svim građanima putem interneta i drugih sredstava komunikacije.

Bojan Glavašević kaže da Ivu Josipovića podržava zato što je pokazao da se zalaže za toleranciju, te vjeruje kako će Josipović i u drugom mandatu svojom podrškom takvim vrijednostima "pokazivati kakvo društvo možemo postati".

"Inicijativa 'Ja ne mrzim' i ja osobno pokrenuli smo nacionalnu kampanju za uvrštavanje riječi tolerancija u Ustav. Između ostalog zamolili smo predsjednika Josipovića, kao ovlaštenog predlagatelja ustavnih promjena da podrži našu kampanju", dodao je Glavašević.

Lazar Grujić iz Stranke umirovljenika kaže kako se nije bilo teško odlučiti za davanje podrške Ivi Josipoviću "nakon pet godina pravednosti koja je pokazala da se ne isplati baviti kriminalom".

"Na pravom smo putu da s Josipovićem i ustavnim promjenama koje predlaže stvorimo Hrvatsku koja će biti poželjna za život i rad mladih", ustvrdio je Grujić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene