Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmlađi kandidat

Ivan Vilibor Sinčić: Još uvijek imamo pola milijuna duhova, pola milijuna režimskih glasača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmlađi kandidat za predsjednika Republike upozorio je na problem broja birača.

Predsjednički kandidat Živog zida Ivan Vilibor Sinčić danas je, obraćanjem javnosti u kojem je upozorio na nelogičnosti oko broja birača i broja stanovnika u Hrvatskoj, ispred zgrade Hrvatskog sabora i službeno započeo svoju predsjedničku kampanju.

Pročitajte i ovo Screenshot Mračna povijest Opasan predsjednički kandidat: Krvavu prošlost i bliskost s diktatorom pokušava sakriti plesom i simpatičnim videima na društvenim mrežama Ivan Vilibor Sinčić gost Dnevnika Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Rast popularnosti Živog zida Sinčić za Novu TV o rezultatima posljednjih anketa: "Želimo osvojiti vlast, ali ćemo je morati osvojiti sami"

"Poznato je da u Hrvatskoj živi nešto preko 4 milijuna stanovnika, a da imamo isto toliki broj birača. Također je statistička činjenica da imamo samo oko 3,5 milijuna osoba s pravom glasa", naglasio je Sinčić.

Čak i nakon zadnjih izmjena biračkih popisa, tvrdi, još uvijek imamo "pola milijuna duhova, pola milijuna režimskih glasača".

"Dragi građani, ova utakmica je duboko nepoštena, stol je nagnut, režim igra na svom terenu, on ima gol u koji jedva lopta može ući, širok 10 centimetara, a moj gol je od kornera do kornera. I ne samo to, sudac je njihov, teren je njihov, delegat je njihov", kazao je Sinčić pozivajući građane da iziđu na izbore i da se uključe u njihovo nadgledanje.

Želi, kaže, što veću izlaznost kako bi "nadglasali te duhove i konačno zaustavili taj kriminal".

Tko je Ivan? Ima 25 godina i jedan je od četiri kandidata za predsjednika Hrvatske!

Ministra uprave Arsena Bauka poziva da se očituje više o tom problemu koji, kaže, nije riješen zadnjih 25 godina.

"Moramo biti pošteni prema našim glasačima. Ja neću izdati svoje biračko tijelo, ali drugi kandidati koje očito ovo ne smeta varaju ga već 25 godina", poručio je biračima.

Predsjednik udruge Živi zid i član užeg vodstva stranke Mario Gracin izvijesto je kako su od Državnog zavodu za statistiku i Ministarstva uprave tražili da se očituju o broju birača, odnosno o broju punoljetnih osoba u RH.

"Prema Državnom zavodu za statistiku broj punoljetnih osoba, prema popisu 2011., iznosio je 3.487.034 osobe, dok u isto vrijeme Ministarstvo uprave odgovara da je na dan 5. listopada 2014. godine punoljetnih osoba s biračkim pravom, koji su upisani u registar birača bilo 4.527.129, od toga 4.043.196 punoljetnih osoba s biračkim pravom koje imaju prebivalište u RH", rekao je Gracin.

Vidi se, kaže, da postoji razlika od pola milijuna birača koji naprosto ne postoje.

"Ako tome pribrojimo i negativni prirast koje stanovništvo RH ima, a on iznosi oko 11 tisuća svake godine, dolazimo do brojke od 600 tisuća nepostojećih birača – duhova u RH", izračunao je Gracin.

Na novinarski upit koliko će potrošiti u kampanju odgovorili su kako još ne znaju koliko će imati donacija. "One pristižu svaki dan, imamo dosta transakcija po računu. Potrošit ćemo sve što nam građani budu donirali", rekao je Sinčić.

Pouzdaju se, kaže, u volontere i ljude koji su im pomogli prikupiti potpise. "Kad bismo imali neki veliki novac, zasigurno ga ne bismo potrošili na kampanju", tvrdi Sinčić.

Rekao je da će mu kampanja biti veoma razgranata. "Imamo planirane turneje prema Čakovcu, Varaždinu, Splitu, Slavoniji, Istri itd. Naša je dužnost i cilj doći do svakog građanina i prenijeti našu poruku, a vjerujem da će oni to prepoznati", kazao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene