Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milan Kujundžić

'Zauvijek ću prekinuti crvenu nit i zvijezdu petokraku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednički kandidat Milan Kujundžić u subotu je s predizbornog skupa na splitskoj Rivi poručio kako će, bude li izabran za predsjednika Republike, zauvijek biti prekinuta crvena nit i zvijezda petokraka te ustvrdio kako preostalih troje predsjedničkih kandidata ne donose nikakve promjene.

"Ako me izaberete za predsjednika 28. prosinca obećajem, zauvjek će biti prekinuta crvena nit i zvijezda petokraka“, rekao je Milan Kujundžić a nazočni su uzvratili burnim pljeskom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednički izbori '20 posto glasača tražilo neku novu pravednost' Slika nije dostupna Na misi u katedrali Predsjednički kandidati zaželjeli - sretan Božić!

„Obećajem sa splitske Rive da će se u roku tri godine u Hrvatskoj tražiti radnik, a ne radno mjesto, da će to biti uređena i prosperitetna zemlja, a za to je potrebno, što svi katolici znaju, vjera u Boga, u hrvatskog čovjeka i u Domovinu“, poručio je Kujundžić, istaknuvši kako njega ne kontroliraju ni hrvatski ni inozemni centri moći i da je nad njime „samo Bog i hrvatski narod“.

Najavio je da će, bude li izabran za predsjednika Republike, u roku od nekoliko mjeseci nestati sve ovrhe i sve blokade računa te ubuduće, kako se izrazio, crveni i plavi buržuji neće više biti u prilici birati samo svoje.

Naglasio je kako će ustrajavati na istini, to jest lustraciji po svim osnovama - i političkoj, i u vezi ubojstava i za gospodarski i financijski kriminal. „Potrebna je i funkcijska lustracija, gdje tko bio kad su se sva zla događala, kad je osiromašen i pljačkan hrvatski narod, zato se oni boje Milana Kujundžića“, rekao je.

Evo s koliko milijuna kuna se Josipović i Kolinda bore za Pantovčak

Poručio je kako se promjena koje on zagovara boje „oni nesretnici iz podzemlja, iz špijunskih službi koji vas varaju i koji vam jučer kažu u lažnim porukama da dobro stoje u anketama“.

Odgovarajući na novinarsko pitanje u vezi ankete Crobarometra po kojoj je on u utrci za predsjednika Republike od svih kandidata na zadnjem, četvrtome mjestu, Kujundži će je rekao: "U strahu i spoznaji istine da već sljedeće nedjelje ja u prvom krugu pobjeđujem, koriste jeftine spinove i lažu ne bi li obeshrabrili i zavarali hrvatski narod ali kasno im je."

Predsjednika Ivu Josipovića prozvao da u petogodišnjem mandatu nije "prstom mrdnuo" u vezi stanja u Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) iako je o zbivanjima u nogometnoj organizaciji imao izvješća obavještajnih službi. "Kriminal u Hrvatskom nogometnom savezu, kao i svi kriminali u Hrvatskoj, bit će otkriveni, procesuirani i vraćen će biti novac", rekao je Kujundžić odgovarajući na upit u vezi stanja u HNS-u.

Odgovarajući na pitanja novinara rekao je kako je Hrvatska jedina koja nije izvršila obveze iz rezolucija Europskog parlamenta o osudi komunističkih zločina i kako je to još jedan od razloga zašto Hrvatska nema kredibilitet u Europi.

Kujundžić se za šetnje splitskom Rivom sreo s gradonačelnikom Ivom Baldasarom i tom mu prilikom rekao da je "pravi gradonačelnik koji ne dijeli na lijeve i desne". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene