Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvao je na istinu

VIDEO Kolindina plaća postala je prava vruća tema sučeljavanja - 'Vaša plaća nije tajna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom sučeljavanja na Novoj TV, Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović dotaknuli su se i njezine plaće u NATO-u.

Pitanje Mislava Bage postavljeno kandidatima 'Ako mislite da je to u interesu Hrvatske jeste li spremi lagati' pokrenuo je raspravu između Ive Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović oko njezine plaće u NATO-u. Rasprava je išla ovako.

Grabar Kitarović: Uvijek je potrebno govoriti istinu, a ako je potrebno, radije nekad ne razgovarati o tim pitanjima nego izreći laž jer laži se gubi kredibilitet i za zemlje i za osobu.

Josipović: Podsjetit ću da ste od početka ove kampanje rekli nekoliko neistina i prešutjeli neke važne stvari o avionima, o vašem statusu u NATO-u. Govorili ste o tome kako je tajna veša plaća. Vaša plaća nije tajna. Na internetu su svi podaci o plaćama dužnosnika u NATO savezu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sučeljavanje na Novoj TV FOTO Evo što su kandidati poručili jedno drugom uoči sučeljavanja Slika nije dostupna UŽIVO na Novoj TV Mislav Bago na ekranima diljem svijeta

Rasprava se zahuktava - Kandidati oštri jedno prema drugom

Grabar Kitarović: Apsolutno tvrdim da nisam lagala. Ni u jednom trenutku nisam zavaravala javnost. Ispričala sam se zato što nisam prikazala svoj status u NATO-u zato što sam se jednostavno skoncentrirala na Hrvatsku i njezine probleme. Kad je riječ o plaći držala sam se mog odgovora kojeg je dala naša press sližba da se podaci o plaćama ne daju u javnost sukladno odlukama država članica od kojih je jedna i Hrvatska. A kad je riječ o letovima zrakoplovima zatražila sam da mi se točno iz direkcije zrakoplova pošalju koji su to letovi na kojima sam bila. Ali 27 je jako daleko od 150.

Josipović: Uopće nije problem jeste li vi letjeli i kolika vam je plaća. Bitno je da ne govorite istinu. I političar koji želi biti predsjednik mora o svemu reći istinu. Ja vas pozivam - recite kolika vam je plaća jer ovog sporazuma država nema.

Grabar Kitarović: Ja se još uvijek držim naputaka NATO-a koji me obvezuju kao bivšu djelatnicu NATO-a kad mi je rečeno da se ti podaci ne iznose u javnost, a plaća je puno manja od 20 tisuća eura. Međutim, to nije bitno. Bitno je da sam propustila i tu plaću, i puno drugih lukrativnih ponuda iz EU da bih se vratila ovdje u Hrvatsku, angažirala u Hrvatskoj i radila za puno manju plaću nego što bih je imala drugdje u svijetu.

Tko se po vama bolje snašao u sučeljavanju?

  • Ivo Josipović
  • Kolinda Grabar Kitarović

Ukupno glasova:

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene