Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet kosovskog izaslanstva Istri

Predsjednica Republike Kosovo Atifeta Jahjaga u Istri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Republike Kosovo Atifeta Jahjaga s izaslanstvom posjetila je danas Poreč, gdje se sastala s istarskim županom Ivanom Jakovčićem i predstavnicima Vijeća albanske nacionalne manjine Istarske županije.

Na prigodnom susretu predsjednica Kosova kazala je kako je ponosna na europsku usmjerenost svoje države, na njezinu multikulturalnost i multietičnost.

„Zbog činjenice da veliki dio kosovskih Albanaca, već desetljećima živi u Istri, moramo graditi dobru suradnju s Istarskom županijom“, kazala je Jahjaga. Istaknula je i kako dobroj suradnji Kosova, ne Psamo s Istrom, već za cijelom Hrvatskom pridonose albanska manjina u Hrvatskoj i hrvatska manjina na Kosovu.

Pozdravljajući predsjednicu Kosova i njezine suradnike istarski župan Ivan Jakovčić izrazio je zadovoljstvo dobrom suradnjom s albanskom manjinom u Istarskoj županiji, te je predložio da se jedan od istarskih gradova pobratimi s jednim gradom u Kosovu, a što je kosovska predsjednica i prihvatila.

U kosovskom izaslanstvu bio je i potpredsjednik vlade i ministar pravosuđa Hajredin Kuci.

Visoke uzvanike pozdravili su i porečki gradonačelnik Edi Štifanić i predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine u Istarskoj županiji Idris Sulejmani.(Hina)

Pročitajte i ovo Nesreća kod Kanfanara - 2 kod Kanfanara FOTO Stravičan sudar u Istri: BMW se doslovno prepolovio, troje ozlijeđenih prevezeno u bolnicu Vojko Obersnel i Ivan Jakovčić u Krešendu Krešendo Hrvoja Krešića Iza kulisa politike: "Odnosi s Milanovićem pukli su na maslinovu ulju!"

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene