Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz Vijeća za domovinsku sigurnost

Predsjednica razrješuje admirala Domazeta Lošu: "Njegove izjave su teške i ratnohuškačke"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović razriješit će dužnosti umirovljenog admirala Davora Domazeta Lošu nakon njegovih neprimjerenih izjava.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović večeras će umirovljenog admirala Davora Domazeta Lošu razriješiti članstva njezina Vijeća za domovinsku sigurnost zbog izjave kako bi "hrvatska pješadija za 48 sati mogla biti u Ljubljani".

Pročitajte i ovo Milanović o Kolindi - 7 Oštre izjave Bivši ruski veleposlanik komentirao eksplozivne optužbe bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović - 1 Tko je sabotira i protiv nje lobira... Što je presudilo da Grabar-Kitarović izgubi izbore? Eksplozivne optužbe o Rusima nije pojasnila, a Dnevnik Nove TV pitao je SOA-u što zna o tome

"Večeras kad se vratim potpisat ću odluku o razrješenju Davora Domazeta Loše. Članovi mojih vijeća su ljudi koji zastupaju različite stavove, ne moraju se nužno slagati sa mnom. Upravo to i jest poanta, razviti raspravu koja uključuje široki raspon gledišta. Međutim, izjave admirala Domazeta Loše oko Slovenije apsolutno su neprihvatljive. One su uvredljive prema Sloveniji kao našoj susjednoj i prijateljskoj zemlji. Osim toga su i huškačke", rekla je Grabar-Kitarović novinarima.

Dodala je da u ovom trenutku treba smirivati strasti sa Slovenijom, a ne pozivati "na sukobe, incidente i rat" te da ne bi trebalo provocirati daljnje reakcije iz Slovenije tog tipa.

Grabar-Kitarović je rekla da je isprva tek bila čula da je Domazet dao neprihvatljive, ali kad ih je pročitala vidjela je "koliko su one teške i koliko su ratnohuškačke". 

Podsjetimo, admiral Lošo komentirajući granični spor sa Slovenijom nedavno je izjavio kako hrvatski tenkovi mogu za 48 sati ući u Ljubljanu.

Predsjednica trenutno boravi na Malti na sastanku sastanku tzv. skupine Arrailos koja okuplja šefove država članica EU-a bez izvršnih ovlasti. Razrješenje bi trebala potpisati čim večeras sleti u Hrvatsku. (D.I.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene