Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oko Islamske države

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović: Prestanimo se igrati frajera, brinimo se za sigurnost građana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović iz Rijeke je pojasnila svoje tvrdnje o pripadnicima takozvane Islamske države.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poručuje kako s brojevima neće licitirati i napominje da je važna sigurnost građana.

Pročitajte i ovo Sastanak izraelskog ratnog kabineta Sukob na Bliskom istoku VIDEO/FOTO Klizi li svijet u novi rat? Izrael će odgovoriti Iranu: ''Imamo planove za obranu i napad'' Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael Napad VIDEO/FOTO Iran napao Izrael dronovima i raketama: Mnogi su oboreni, ranjeno dijete, eksplozije i sirene u raznim dijelovima zemlje

"Oko brojeva se nećemo prepucavati, jer vjerujte mi, dovoljno je da jedna osoba napravi problem, krajnje je vrijeme da se povežemo, da napravimo konkretniju suradnju, da prestanemo od ovoga raditi tko će biti u pravu i veći frajer i idemo se pobrinuti za sigurnost naših građana", istaknula je.

Ljubić suglasan s hrvatskom predsjednicom oko islamskog radikalizma u BiH

Predsjednik saborskog odbora za Hrvate izvan Hrvatske Božo Ljubić ocijenio je u srijedu u Banjoj Luci da je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović imala osnove za tvrdnju da u Bosni i Hercegovini jača islamski radikalizam, koji je uvezen iz arapskih zemalja, ustvrdivši da to doista predstavlja najveći problem za tu zemlju, ali je problem i za njene susjede.

Ljubić je istaknuo da ozbiljan sigurnosni problem za BiH predstavlja povratak boraca koji su se borili na strani terorističke organizacije Islamske države te je naveo podatak Federalne uprave policije koja je izvijestila da prate oko 60 selefijskih zajednica u BiH.

"Ne kažem da su to sve terorističke ćelije, ali sigurno da u tom radikalnom pokretu ima i takvih. Svakako da njihov povratak u BiH najviše prijeti stabilnosti BiH, mnogo manje stabilnosti susjeda", ocijenio je Ljubić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

"Hrvatska predsjednica nije govorila napamet kada je spominjala uvezeni radikalizam islamske provenijencije, povezan s vehabijsko-selefijskim pokretom i činjenicom da se stotine dragovoljaca iz BiH nalaze na ratištima Sirije i Iraka, u postrojbama ISIL-a i al-Kaide", rekao je Ljubić odgovarajući na upit novinara.

Dodao je kako je predsjednica Grabar-Kitarović obnašala važne dužnosti u NATO-u te da je vrlo dobro upoznata sa sigurnosnim prijetnjama. Saborski zastupnik je dodao kako svi problemi u BiH izviru iz njezine političke nestabilnosti.

"Problem Bosne i Hercegovine je politička nestabilnost, koja je posljedica mnogih inkoheretnosti samog ustavnopravnog poretka BiH, a postoji i problem radikalizma, koji se ogleda u raznim sferama", pojasnio je Ljubić. (B.V./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene