Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor s Pantovčaka

Predsjednica na upit Nove TV o mogućim propustima u obavještajnom sustavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tek je nakon upita Dnevnika Nove TV priznala da je u ovom slučaju moguće bilo propusta u obavještajnom sustavu.

No, u odgovoru predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za Novu TV dalo se iščitati da, zbog propusta, neće tražiti smjene.

Pročitajte i ovo Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo" Dijete koristi računalo (Foto: Guliver/Thinkstock) roditelji oprez Mamili djecu preko društvenih mreža: U velikoj policijskoj akciji u susjedstvu uhićenja zbog dječje pornografije

Jutro je predsjednica rezervirala za dane romskog jezika. Nakon dobrodošlice, ignorirala je naša pitanja o događajima u BiH. Još prije dva dana bila je sklona za zajedničkim stolom okupiti politički i vojni vrh.

Sjednica se nije održala. U odgovoru s Pantovčaka koji je stigao danas poslijepodne, ali tek nakon našeg upita, predsjednica za Novu TV priznaje moguće propuste u obavještajnom sustavu.

"Naravno da možemo govoriti o pojedinačnoj odgovornosti, no problem je puno širi. Događaji u Orašju pokazuju odgovornost sustava. Moramo prestati djelovati po sistemu silosa. Pozdravljam odluku Vlade o izradi nove strategije domovinske sigurnosti, koja bi trebala bolje povezati sustav i spriječiti propuste", priopćeno nam je iz Ureda Predsjednice.

Na Pravni fakultet predsjednica nije otišla ali nije otkrila je li neka od obaveza bila vezana za novonastalu situaciju. Njezin prethodnik kojeg je poslala, tvrdi, kao šef države znao je da se ratni zločini u BIH istražuju. "Znalo se za to, i onaj koji kaže da nije znao nije se dobro informirao. Podaci su postojali, bili su dostupni", rekao je Josipović.

Bivši šef diplomacije s njegovom kritikom ne slaže i kroz zajedničku suradnju i brani Predsjednicu. "Mi smo svoje interese čvrsto branili, a odnose sa susjedima smirili", kaže Kovač.

Profesor Tihomir Cipek smatra da se u mandatu više brinula o vlastitom imidžu, a ne vanjskopolitičkim ovlastima, ali i pitanjima nacionalne sigurnosti. "U tom Uredu predsjednice sada se nekako previše naglasak stavlja na marketing, da se ured preseli iz jednog grada u drugi grad, da se bude popularan. Naravno, za nadati se da će predsjednica biti dorasla tom izazovu i to probati riješiti", kaže Cipek.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene