Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nada se zajedništvu

Predsjednica komentirala komemoraciju za nastradale Srbe u ''Oluji''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči početka 302. Sinjske alke, u nedjelju je u Alkarske dvore na tradicionalni vojvodin prijem stigao državni vrh i drugi uzvanici na čelu s pokroviteljicom Alke predsjednicom Republike Kolindom Grabar Kitarović, kojoj je uručen dar, a sve nazočne je pozdravio predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić.

Uoči početka 302. Sinjske alke, u nedjelju je u Alkarske dvore na tradicionalni vojvodin prijem stigao državni vrh i drugi uzvanici na čelu s pokroviteljicom Alke predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović, kojoj je uručen dar, a sve nazočne je pozdravio predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić.

Pročitajte i ovo Poplava u Los Angelesu - 1 Vremenski fenomen Snažna oluja pogodila Kaliforniju: Atmosferska rijeka ubila više ljudi Oluja Upozorenje VIDEO Pineapple Express pogodio Kaliforniju: Sve je potopljeno, a najgore tek dolazi: "Ovo bi mogla biti povijesna oluja"

Predsjednicu je ispred Alkarskih dvora dočekao tajnik Viteškog alkarskog društva (VAD) Ivan Nasić, nakon čega je posjetila crkvu Samostana čudotvorne Gospe sinjske, gdje su je dočekali provincijal Joško Kodžoman, gvardijan Petar Klapež i župnik samostana Perica Maslać.

Novinarima je kratko rekla da je veseli druženje sa Sinjanima, te da se nada kako će se svi dobro provesti unatoč vrućem danu.

Na traženje da komentira današnju komemoraciju za nastradale Srbe u Oluji u Uzdolju kod Knina koju je organizira Srpsko narodno vijeće i tvrdnje da odgovorni za te zločine još nisu procesuirani osim jednog, predsjednica je kazala da nikad ne komentira rad pravosuđa. Rekla je da vjeruje kako je naše pravosuđe stabilno, da procesuira objektivno.

"Kada je riječ o reformama koje provodimo one su još pred nama. Ulaskom u EU i NATO taj proces nije završio. Doista se nadam zajedništvu i da svi zajedno radimo na boljem životu za sve naše državljanke i naše građane, te da nam mladi ostaju, a ne odlaze", izjavila je predsjednica.

Upitana planira li godišnji odmor rekla je da misli kako za to više neće biti vremena s obzirom da putuje u Australiju, a dodala je i da je podmirila troškove lanjskog godišnjeg odmora.

U Alkarskim dvorima predjsednicu Republike, predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića dočekao je predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić, gradonačelnica Sinja Kristina Križanac i župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene