Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kratki rokovi

Predsjednica sutra predlaže šefa Vrhovnog suda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak će Saboru predložiti kandidata za predsjednika Vrhovnog suda.

Kandidata za predsjednika Vrhovnog suda predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović Saboru će predložiti u ponedjeljak, doznaje N1.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima" Andrija Jarak Izabran Radovan Dobronić Andrija Jarak o prvim potezima novog predsjednika Vrhovnog suda: "Nemoguće je nabrojiti sve velike slučajeve koji ga očekuju"

U subotu je od kandidature odustao predsjednik Županijskog suda u Zagrebu, Ivan Turudić, pa najviše izgleda za izbor na čelo Vrhovnog suda ima Đuro Sessa, dugogodišnji predsjednik Udruge sudaca.

Iz Ureda predsjednice neslužbeno su pojasnili da prijedlog kandidata stiže ovako kasno, jer je predsjednica pokušala u razgovorima postići što širi konsenzus oko kandidata. Branku Hrvatinu, koji je 12 godina na čelu Vrhovnog suda dužnost prestaje 19. srpnja

Sabor ima svega pet dana da provede raspravu na matičnom Odboru za pravosuđe, pričeka mišljenje opće sjednice Vrhovnog suda i potom izglasa predsjednika Vrhovnog suda, s obzirom da se Sabor po Ustavu mora raspustiti na ljetnu stanku do najkasnije 15. srpnja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene