Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čestitka Predsjednice

Kolinda Grabar-Kitarović: 5. kolovoza 1995. jedan je od najvažnijih dana u hrvatskoj povijesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović uputila je u petak čestitku povodom Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja svim hrvatskim državljanima u domovini i iseljeništvu, a posebice svim hrvatskim braniteljima i sudionicima "Oluje" te istaknula da je 5. kolovoza 1995. jedan od najvažnijih dana u hrvatskoj povijesti.

"Peti kolovoza 1995. jedan je od najvažnijih dana u hrvatskoj povijesti, dan kada smo pod vodstvom našega prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana blistavom vojnom pobjedom okrunili svoju višestoljetnu borbu za nacionalnu slobodu i državnu neovisnost, potvrdili svoj međunarodni položaj i osigurali demokratski razvoj našem društvu. Taj veliki dan ispunjava nas ponosom, ali ujedno nas i obvezuje na ustrajnost u izgradnji države u kojoj će svaki naš građanin u punoj mjeri ostvarivati svoje životne težnje i pridonositi općem dobru", istaknula je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u čestitki.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Početak u 18h Proslava Oluje u Zagrebu: Ovdje pročitajte detalje mimohoda Slika nije dostupna Mimohod u Zagrebu i proslava u Kninu PROSLAVA OLUJE 'Svi imaju različita mišljenja, različite vizije, ali to treba posložiti da se proslava obilježi dostojanstveno'

Također je naglasila da je pred svima velika zadaća gospodarske, demografske i moralne obnove društva.

"Vjerujem da imamo za to snage, odlučnosti i znanja i da ćemo u duhu domovinskog zajedništva i u toj zadaći biti uspješni kao što smo bili u oslobađanju naše jedine i drage Hrvatske", naglasila je.

"Svim hrvatskim državljanima u domovini i iseljeništvu, a posebice svim hrvatskim braniteljima i sudionicima 'Oluje' srdačno i ponosno čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja", napisala je Predsjednica u čestitki. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene