Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovorio na kritike

Šustar o izmjenama Zakona o sportu: Ispravljamo ranije napravljene greške

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tehnički ministar obrazovanja, znanosti i sporta Predrag Šustar odgovorio je u ponedjeljak na kritike vezane uz javnu raspravu o nacrtu izmjena Zakona o sportu, ustvrdivši kako Ministarstvo "samo ispravlja ranije napravljene pogreške".

Ministarstvo planira brisanje ili promjenu nekih odredbi zakona koji je na snazi od prošle godine, a koje Hrvatski nogometni savez odbija provoditi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZAKON O SPORTU MOST O ŠUSTARU Nismo surađivali s ministrom sporta, interesne skupine bile su jače Slika nije dostupna Po sili zakona Šustar odlučio: 'Dekan Filozofskog treba ići u mirovinu'

Riječ je o načinu na koji se biraju skupštine sportskih saveza, a za zakonske izmjene otvorena je javna rasprava u trajanju od 15, umjesto zakonskih 30 dana, zbog čega se Šustar našao pod kritikama dijela javnosti.

"To je potpuno pogrešna vizura. Ono što radimo, ispravljamo greške koje su napravljene prije. Znači, to je doneseno bez javne rasprave. Siguran sam da je tada bilo javne rasprave da bi stvari bile puno jasnije. Sada to jednostavno želimo provesti do kraja, olakšati bilo kojoj idućoj administraciji da uđe u to sa spremnim zakonom. I to je sukus stvari‘‘, kazao je Šustar novinarima pred središnjicom HDZ-a.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene