442233
442233
442233
442233
442233

Šustar o izmjenama Zakona o sportu: Ispravljamo ranije napravljene greške

  • , 04.07.2016., 13:55
  • Autor:
  • komentara

Tehnički ministar obrazovanja, znanosti i sporta Predrag Šustar odgovorio je u ponedjeljak na kritike vezane uz javnu raspravu o nacrtu izmjena Zakona o sportu, ustvrdivši kako Ministarstvo "samo ispravlja ranije napravljene pogreške".

 
 
 
 
Predrag Šustar (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL)
Predrag Šustar (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL)

Ministarstvo planira brisanje ili promjenu nekih odredbi zakona koji je na snazi od prošle godine, a koje Hrvatski nogometni savez odbija provoditi.

Riječ je o načinu na koji se biraju skupštine sportskih saveza, a za zakonske izmjene otvorena je javna rasprava u trajanju od 15, umjesto zakonskih 30 dana, zbog čega se Šustar našao pod kritikama dijela javnosti.

"To je potpuno pogrešna vizura. Ono što radimo, ispravljamo greške koje su napravljene prije. Znači, to je doneseno bez javne rasprave. Siguran sam da je tada bilo javne rasprave da bi stvari bile puno jasnije. Sada to jednostavno želimo provesti do kraja, olakšati bilo kojoj idućoj administraciji da uđe u to sa spremnim zakonom. I to je sukus stvari‘‘, kazao je Šustar novinarima pred središnjicom HDZ-a.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se