Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treba ih iskoristiti

Prednosti posezone: Manje gužve i manje - cijene!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam dana na Jadranu u posezoni stoji kao tek jedan dan u špici sezone. Riječ je o troškovima smještaja na bazi polupansiona. Prednosti jeftinije posezone otkrili su i strani i domaći turisti, a sudeći po dobroj popunjenosti, njih je i više nego lani.

Rujan uistinu ima mnogo prednosti u odnosu na samu špicu sezone. Cijene su daleko pristupačnije nego u srpnju i kolovozu. Kod nekih hotelijera i ugostitelja čak su i dvostruko jeftinije,ako hotelsku sobu platite 400 umjesto 800 kuna velika je razlika. I što je još važnije, kako se budemo približavali zimskim mjesecima, tako će one još padati.

Pročitajte i ovo Boris Vujčić Hrvatska najgora u Eurozoni Upozorenje guvernera: Glavni doprinos inflaciji daju usluge, rast cijena će se nastaviti Jahorina ni Bosna nije što je bila Cijene na skijalištima u susjednoj zemlji odletjele u nebo! "Sad je trenutak da hitno reagiramo"

Svoje pozdrave s ljetovanja Karel ove godine šalje tek u rujnu i to ne bez razloga.'Cijene su pristupačnije za nas mlade, a temperature su tek nešto niže. Zbog toga mogu ostati ovdje čak i duže', rekao je turist Karel. Manje je turista na ulicama, kao i gostiju u hotelima.Ipak, privlače ih niže cijene.

>> Dobra posezona i u 2012. godini: Turisti još uvijek stižu!

'Odmah nakon 8. mjeseca cijene apartmana i hotela padaju. To znači da cijene idu čak i po 50 posto manje nego u 8. mjesecu', kazao je Tomislav Fain, direktor turističke agencije
Turista ima i usred rujna, ali je na plažama slobodnih mjesta sasvim dovoljno.'Ostajemo kod kuće u Švedskoj prva 4 tjedna godišnjeg odmora, a posljednji provodimo u Hrvatskoj jer je upravo sada ovdje najljepše', kazala je turistkinja Harriet.Budući da su gužve manje, lakše je pronaći i smještaj. Čak su i luksuzni hoteli spremno dočekali kasnoljetne goste.'Turisti su prezadovoljni s punom manju cijenom nego od one što bi platili u srcu sezone i zbog toga nam dolaze', kazao je Erik Pavin, hotelijer i ugostitelj.

Kao i u hostele. Što više kreveta u sobi, to manje novca tek oko 100-tinjak kuna za noćenje.
'Mislim da je to prednost. Svi sad gledaju cijene.Turisti žele što manje platiti smještaj, normalno, kvalitetan smještaj da bi svoj novac ostavili u našem gradu, nacionalnim parkovima, izletištima', kazala je Irena Batur, direktorica hostela. Karel s početka naše priče će to zaista i učiniti. Ljetujući u posezoni, uštedio je i za zimovanje.

>> 'More' turista u Dubrovniku, gužve ne jenjavaju

Ipak problem u posezoni je turistička ponuda i na njemu će Hrvatska kao turističko odredište morati poraditi. Nažalost, u manjim sredinama, pa čak i u nekim većim gradovima sve se 'ugasi' s prvim danima rujna. Turisti kažu da bi i sada željeli zabavu, glazbu, kulturne manifestacije. No, s druge strane mnogi su došli upravo zbog onoga što im Jadran trenutačno pruža - manje gužve, mir i opuštenost.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene