Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neslužbeno doznajemo

Predmet o nezakonitim radnjama u Agrokoru je složen, DORH-u je to prvi takav slučaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova TV neslužbeno doznaje da je predmet složen i da se u DORH-u s takvim materijalima dosad nisu susretali.

Istraga o poslovanju Agrokora nesumnjivo će biti jedna od najvećih i najskupljih u povijesti. Stoga je Vlada na današnjoj sjednici Državnom odvjetništvu odobrila dodatnih pet milijuna kuna za troškove rada i angažman financijskih stručnjaka i vještaka kako bi utvrdili je li bilo nezakoni-tih radnji u Agrokoru.

Pročitajte i ovo Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića Problemi do grla Hoće li biti novog vještačenja u slučaju Agrokor? "Teško će pronaći nekoga tko neće biti kontaminiran" Ivica Todorić - 2 Preokret Vrhovni sud odbio zahtjev DORH-a u slučaju Agrokor: Vještačenje ostaje zakonit dokaz

Situaciju oko Agrokora prati reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak. "Stručna javnost je podijeljena. Jedni kažu da je ovo preveliki zalogaj za DORH i da iziskuje dodatna sredstva. Drugi tvrde da se ovo nikad nije dogoditi i da to nije dobro", ističe Jarak.

Vlada je zbog Agrokora posegnula u državnu blagajnu. Taj novac trebao bi pokriti posao financijskih stručnjaka i vještaka, troškove smještaja, dnevnica i putovanja zamjenika županijskih državnih odvjetništava te ostale potrebe tužiteljstva.

U DORH-u na upit Nove TV, jesu li dosad otkrili nezakonite radnje u koncernu, tek kratak odgovor da zbog tajnosti izvida ne smiju otkrivati informacije. No, Nova TV neslužbeno doznaje da je predmet složen i da se s ovakvim materijalima dosad nisu susretali. Zato će se osloniti i na revizorska izvješća, čiju je važnost znakovito danas istaknuo i šef Vlade Andrej Plenković.

Bivši SDP-ov ministar pravosuđa Orsat Miljenić ističe da dodjelom novca za konkretnu istragu Vlada zadire u neovisnost DORH-a te da je ovim potezom istraga o Agrokoru - kontaminirana. U DORH-u kažu da će javnost izvijestiti čim utvrde činjenično stanje.

Istraga, podsjeća Jarak, traje već više od mjesec dana i kreće se od Agrokora, preko poduzeća iz sustava, zatim dobavljača pa sve do faktoring društava. "Došla su na red i financijska izvješća, jer mnogi u tim financijskom izvješćima vide ključ i rješenje ove čitave afere. S obzirom na veličinu spisa i specifičnost čitavog slučaja, to bi moglo potrajati", kaže Jarak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene