Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na lokalne izbore zajedno

Predizborni koalicijski sporazum HSP-a i Nezavisnih seljaka u Virovitičko-podravskoj županiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska stranka prava Virovitičko-podravske županije i nova politička stranka Nezavisni seljaci Hrvatske (NSH) potpisali su u Podgorju u blizini Virovitice predizborni koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Virovitičko-podravskoj županiji.

Predsjednik Nezavisnih seljaka Hrvatske Mato Mlinarić rekao je da udruga Nezavisni hrvatski seljaci, iz koje je stranka i nastala, bez svojih predstavnika u jedinicama lokalne samouprave ne može braniti interese seljaka, što je najvažniji razlog zbog kojeg su se seljaci aktivno uključili u politiku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HSP, HČSP i Obiteljska stranka Koalicija Pomak računa na birače od centra desno Slika nije dostupna Poruka iz HSP-a 'HSP AS je 'pinokio stranka' i jamac Milanovićeva povratka na vlast'

>> Vukovar: HSP se oštro protivi uvođenju dvojezičnosti

Virovitičko-podravskome HSP-u to je dosad prva predizborna koalicija, a za Nezavisne seljake Hrvatske, rekao je predsjednik virovitičko-podravskoga Županijskoga vijeća HSP-a Zvonimir Šimić, odlučili su se zato što su u njima prepoznali dodatnu snagu. Politički blok, istaknuo je, osnovan je kako bi se suprotstavio politici SDP-a i HDZ-a. Koaliciji će se, najavio je, ubrzo pridužiti još jedna stranka, koju nije želio imenovati, a očekuju da će im se pridružiti i nezavisni kandidati.

Predsjednik HSP-a Daniel Srb rekao je da je potpisivanje sporazuma u Virovitičko-podravskoj županiji putokaz i drugim županijama. Istaknuo je da cijeni akcije koje su članovi Nezavisnih seljaka Hrvatske kroz udrugu provodili u zaštiti interesa poljoprivrednika u Slavoniji i Podravini te je dodao kako HSP predizbornom suradnjom želi dokazati da mu je stalo do poljoprivrednika.

'Uz čestitost, poštenje, brigu za interese ljudi i novi koncept obnašanja politike, dosad neviđen u Hrvatskoj, a koji podrazumijeva osjećaj za socijalni trenutak u kojem se nalazimo, spremni smo za lokalne izbore', istaknuo je Srb.

Glavni tajnik Nezavisnih seljaka Hrvatske Vladimir Novotny podupro je HSP, koji je na svojim listama dao mjesta i drugim političkim strankama.

'Mi ovdje želimo postići promjenu vlasti i normalno je da zbog toga i radimo ovaj blok jer želimo ujediniti sve one koji žele promjene. SDP je u Virovitici impotentan i jedinu zaštitu koju može pružiti građanima od HDZ-a je podjela prezervativa, što i rade njihovi forumaši', rekao je Novotny. Kako je rekao za njih će uspjeh biti - ako ne osvojeno mjesto župana i gradonačelnika Virovitice - da u toj županiji sudjeluju u u vlasti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene