Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritiziraju ga

Kerum: 'Možda sam trebao napraviti da snijeg niti ne pada'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska oporba predala je 12 potpisa kojima traži održavanje sjednice o smjeni gradonačelnika Željka Keruma.

Taj su prijedlog podnijeli zastupnici SDP-a i HNS-a, a pridružili su im se zastupnici HDZ-a, Luka Rogulj iz HSP-a i nezavisni zastupnik Igor Boraska.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Zastupnici su kazali kako nisu sigurni hoće li Vijeće izglasati zahtjev za referendumom o ostavci gradonačelnika budući da im je za to potreban još jedan, 13. glas.

>> HDZ i SDP udružili snage kako bi smijenili Keruma

>> Splitski SDP i HNS traže Kerumovu ostavku

Zastupnik Goran Kovačević iz HNS-a kazao je kako i u slučaju da Vijećnici izglasaju zahtjev za referendumom, on će teško proći.

Ivo Baldasar iz SDP-a je objasnio kako, na temelju tog zahtjeva, predsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bečić ima rok od 15 dana za sazivanje izvanredne sjednice, a ukoliko ona to ne učini, onda gradonačelnik Kerum ima rok do 15 dana za sazivanje takve sjednice Gradskog vijeća.

'Splitom vlada kao u brončano doba'

Smatramo da su Kerum i njegova sestra Nevenka Bečić vezano uz vremenske neprilike u Splitu, pretjerali sa svojim izjavama i doslovce izvrijeđali sve, kazao je Baldasar rekavši kako rasprava o snijegu u Splitu treba biti povod da se 'pokaže ne samo njihova nesposobnost nego i nedostojnost da upravljaju gradom koji ima više od 1.700 godina povijesti'.

'Ponašanje gradonačelnika Keruma i njegove obitelji prevršilo je svaku mjeru jer on vlada Splitom na bazi plemenskog uređenja', rekao je Baldasar, dodavši kako su nas izjave Nevenke Bečić u vezi s vremenskim neprilikama vratile u 'brončano doba'.

Goran Kovačević je istaknuo kako su gradonačelnik Kerum i predsjednica Gradskog vijeća Bečić zbog neorganiziranost gradske uprave u elementarnoj vremenskoj nepogodi izložili sugrađane materijalnoj i životnoj opasnosti.

'Izjave koje su dali ponizile su građane Splita i ponovno Split izvrgnuli ruglu i podsmjehu cijele Hrvatske', kazao je Kovačević.

Baldasar i Kovačević su odgovarajući na novinske upite rekli kako će se na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća vidjeti tko je za a tko protiv Kerumove vlasti u Splitu, te hoće li tri vijećnika HDZ-a, koja su potpisala zahtjev, podržati i prijedlog o raspisivanju referenduma za Kerumovom smjenom.

Pozvao je Splićane da u što većem broju 'klikovima' podupru internetsku peticiju dr. Marije Brajčić za raspisivanje referenduma za Kerumovu smjenu.

'Je li to neki performans?'

Zamjenik splitskog gradonačelnika Jure Šundov pita zašto se uopće predlaže referendum kad je poznato da on najvjerojatnije neće proći. 'Je li to kakav performans oporbe?', pita se Šundov.

Ostavka gradonačelnika se traži jer ga Vijećnici koji su potpisali zahtjev za raspravu o ostavci smatraju odgovornim što u Splitu nisu pokrenute pravodobne mjere zaštite od snježnih oborina, a to je ugrozilo sigurnost mnogih građana.

'Možda sam trebao napraviti da snijeg ni ne pada'

'To je njihovo pravo. Čudno mi je to što imaju 12 potpisa. Ja sam u koaliciji sa HDZ-om pa mi je to nejasno', rekao je Kerum komentirajući broj glasova koje je oporba skupila uz pomoć HDZ-a.

'Oporbi je jasno da oni to ne mogu izglasati. To je gubitak vremena. Do idućih lokalnih izbora ostaje godina dana. To je pokazatelj koliko je njima nebitan grad već destrukcija i kritiziranje bez razloga. Da se dogodi referendum, dogodio bi se trošak, a onda bi ostalo šest mjeseci do novih lokalnih izbora. Ja imam 20 puta veću podršku nego oni koji me žele srušiti. Grad je odlično odradio posao kada je snijeg pao, pogotovo s obzirom na to da Splićani nisu navikli na snijeg. priča o lošoj situaciji u Splitu nije osnovana', rekao je Kerum.

Na pitanje je li mogao učiniti više za probleme koji su nastali u gradu kada je pao snijeg, Kerum je cinično kazao kako je možda trebao napraviti to da snijeg uopće ne pada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene